війська РФ випустили 44 іранських дрони по Україні, всі вони були збиті

Російські війська завдали 51 авіаційний удар по Україні, зокрема, випустили 44 безпілотники Shahed-136, повідомляє Генеральний штаб Збройних сил України вранці 2 січня.

«Всі вони були збиті підрозділами Сил оборони України. Інформацію про нічний удар по столиці буде оголошено дещо пізніше. Також ворог здійснив 55 обстрілів з РСЗВ, зокрема і по дитячій лікарні міста Херсон. Загроза завдання ворогом авіаційних та ракетних ударів по об’єктах критичної інфраструктури залишається на всій території України», – йдеться в повідомленні.

За даними штабу, російські війська продовжують зосереджувати зусилля на наступі на Бахмут, а також намагаються покращити тактичне положення своїх підрозділів на Куп’янському, Лиманському та Авдіївському напрямках.

«На Новопавлівському та Запорізькому ​напрямках (російська армія – ред.) веде оборону раніше зайнятих рубежів. На Херсонському – здійснює перегрупування військ, веде оборону та обстріли позицій наших військ та цивільних об’єктів вздовж лінії зіткнення. За минулу добу підрозділи Сил оборони відбили атаки окупантів в районах населених пунктів Стельмахівка і Білогорівка Луганської області та Роздолівка, Білогорівка, Соледар, Красна Гора, Бахмут, Кліщіївка, Озерянівка, Опитне і Красногорівка на Донеччині», – повідомляє командування.

Читайте також: Кличко: у Києві аварійні відключення електроенергії через нічний удар по інфраструктурі

Штаб підтверджує ураження місць зосередження російських сил в кількох населених пунктах на окупованій частині Запорізької області 31 грудня, внаслідок чого російські війська втратили «понад 175 поранених військовослужбовців».

Наразі неможливо перевірити цю інформацію незалежно.

Previous post Прем’єр Косова пропонує розширити контингент НАТО в країні
Next post Як українці святкують новорічні свята

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *