Ізраїль продовжить гуманітарну допомогу Україні, але менше говоритиме про війну – Елі Коен

Новопризначений міністр закордонних справ Ізраїлю Елі Коен заявив 2 січня, що його країна продовжить гуманітарну допомогу Україні.

«Щодо питання Росії та України, ми, безумовно, будемо робити одну річ, і це менше говорити про це публічно. Тим не менш, наша значна гуманітарна допомога Україні продовжиться», — сказав пан Коен під час своєї першої промови на посаді міністра закордонних справ в уряді прем’єр-міністра Біньяміна Нетаньягу, який знову повернувся на посаду голови уряду Ізраїлю.

Елі Коен виступив із такою заявою, перш ніж провести телефонну розмову з міністром закордонних справ Росії Сергієм Лавровим. Такий діалог запланований на 3 січня.

Ізраїльсько-російські зв’язки значно розширилися під час попереднього правління Нетаньягу (тривало до червня 2021 року). У той час президент Росії Володимир Путін та ізраїльський лідер демонстрували свою тісну дружбу.

Відносини залишалися дружніми, попри напруженість навколо Сирії, де ізраїльські військово-повітряні сили завдали сотень авіаударів по об’єктах, пов’язаних з Іраном.

Росія є близьким союзником Ірану, і відправила ракети протиповітряної оборони С-300 до Сирії в 2018 році та розгорнула більш досконалі версії системи для захисту своїх сил у країні. Але Росія не втрутилася, щоб зупинити атаки Ізраїлю, які завдали значної шкоди військовій інфраструктурі режиму Башара Асада.

Previous post Рік нової світової кризи? Чого чекають від 2023
Next post Голлівудський актор Джеремі Реннер отримав тяжку травму під час прибирання снігу

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *