Польща купує у США 116 танків Abrams

Польща купує у США 116 танків Abrams

Польща підписала угоду про купівлю у США танків Abrams

Танки, щодо отримання яких затверджено угоду, мають надійти цього року на озброєння Збройних сил Польщі.


 

Глава Міноборони Польщі Маріуш Блащак у середу, 4 січня, підписав угоду про купівлю у США 116 танків Abrams M1A1, які вже були в експлуатації. Ці танки посилять східний фланг НАТО. Про це повідомляє Укрінформ.


 


Зазначається, що підписання документа відбулося у розташуванні 1-ї танкової бригади ЗС Польщі поблизу Варшави.


 


“Танки, щодо отримання яких я сьогодні затвердив угоду, мають надійти на озброєння Збройних сил Польщі цього року, і це є нашим досягненням”, – заявив Блащак.


 


За його словами, зараз польська сторона веде переговори з американською про купівлю великої партії сучасних снарядів у ці танки. Польські танкісти вже тренуються на танковому полігоні Бедруско, щоб уміти експлуатувати танки цього типу.


 


Глава Міноборони Польщі Блащак відзначив високий рівень співпраці між Польщею та США в оборонній сфері. Так, минулого року Польща підписала контракт про купівлю у США 250 нових танків Abrams M1A2 SEPv3. Крім того, на озброєння польської армії потрапили ЗРК Patriot, а цього року надійдуть ракетні системи HIMARS.


 


 


 


 

Previous post «Від слова «зовсім». Данілов каже, що жодна західна розвідка не давала шансу Україні на початку вторгнення
Next post коли і за яких умов Україна зможе розпочати великий контрнаступ?

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *