Послаблення підтримки Києва означає «заохочення Путіна» – глава МЗС Німеччини

Міністр закордонних справ Німеччини Анналена Бербок закликала країни Заходу продовжувати надавати Україні озброєння для боротьби з Росією, повідомляє CNN.

«Як би це не було гірко, кожна ознака ослаблення підтримки означає заохочення Путіна продовжувати», – сказала Бербок на пресконференції в Лісабоні. – «Оскільки ми хочемо, щоб ця війна закінчилася перемогою України, ми знову і знову маємо запитувати себе, як ми можемо ще краще допомогти Україні захистити своїх громадян та свою цивільну інфраструктуру»

Німецький міністр наголосила, що продовження надання Україні систем ППО є «принциповим».

«Це йде поряд з продовженням фінансування реконструкції та постачанням матеріалів, за допомогою яких можна відновити енерго-, тепло- та водопостачання, водночас уникаючи подальшого руйнування», – зазначила вона.

Наприкінці серпня канцлер Олаф Шольц заявив, що останніми місяцями Німеччина зазнала «фундаментальних змін» у питанні військової підтримки України.

Читайте також: Посол пояснив, чому влада Німеччини змінила позицію щодо війни в Україні

Росія розпочала масштабне збройне вторгнення в Україну 24 лютого 2022 року. Більшість країн світу засудили його, багато країн вважають його актом агресії. Москва наполягає на тому, що її дії є не війною, а «спеціальною воєнною операцією».

У січні має відбутися а чергова зустріч у форматі «Рамштайн». Як анонсує міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба, на цьому засіданні буде оголошено нові важливі рішення.

Previous post Франція передає Україні легкі танки та Bastion
Next post західні аналітики обговорюють як зупинити бойові дії

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *