США, як і раніше, відкидають передачу Abrams Україні – WP

Причини такого рішення американської адміністрації – технічні. Танки дуже великі та вимагають значного досвіду обслуговування.


Адміністрація президента США Джо Байдена, як і раніше, відкидає передачу Україні танків Abrams M2. Про це 4 січня повідомила газета The Washington Post із посиланням на анонімне джерело у Вашингтоні.


За словами співрозмовника видання, причини такого рішення – технічні.


Танки важать 55 тонн, а їхній газотурбінний двигун споживає паливо “з величезною швидкістю”. Крім того, Abrams схильні до поломок і вимагають значного досвіду обслуговування.


Як зазначає газета, танки настільки важкі, що 45 президенту Дональду Трампу відмовили в планах включити їх у святкування Дня незалежності США у 2019 році, оскільки гусениці зі сталевих пластин зруйнують міські вулиці.


Замість Abrams у Білому домі розглядають можливість постачання Києву бойових машин Bradley.


Високопоставлений представник адміністрації США заявив, що Bradley можуть бути включені в пакет озброєнь, про який буде оголошено вже цього тижня.


“Bradley могли б забезпечити значну модернізацію для українських сухопутних військ. При вазі близько 28 тонн вони пересуваються на гусеницях, подібних до танка, і несуть екіпаж із трьох людей, а всередині може додатково розміститися до шести солдатів. У Сполучених Штатів є тисячі машин, і їхня відправка в Україну не підірве запаси країни”, – пише WP.


Раніше повідомлялося, що Польща підписала угоду про купівлю у США 116 танків Abrams M1A1, які вже були в експлуатації.


Данілов прокоментував позицію ФРН щодо передачі танків



Новини від Корреспондент.net в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/korrespondentnet

Previous post Персоналізований та функціональний сервіс доставки товарів з Китаю компанії Meest China
Next post Двоє людей загинули в Бахмуті за добу – голова Донецької ОВА

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *