ОБСЄ: З початку війни різко зросла торгівля людьми

ОБСЄ: З початку війни різко зросла торгівля людьми

Фото: Imago Images

Лише незначна частина випадків торгівлі людьми потрапляють у поле зору правоохоронців

Злочинні банди заманюють людей, які потребують допомоги, фальшивими обіцянками в інтернеті і перехоплюють прямо на кордоні, зазначила глава ОБСЄ Гельґа Марія Шмід в інтерв’ю Die Welt.


Після початку повномасштабної війни Росії проти України зафіксовано різке зростання торгівлі людьми, повідомила генеральна секретарка Організації з безпеки та співробітництва в Європі (ОБСЄ) Гельґа Марія Шмід. Жертв заманюють в інтернеті за допомогою фальшивих обіцянок, вони зазнають насильства при приватному розміщенні закордоном, або їх перехоплюють торговці людьми прямо на кордоні, заявила вона в інтерв’ю німецькій газеті Die Welt, що вийшло друком у понеділок, 9 січня.


“Часто в цю справу залучена організована злочинність. Ці безцеремонні злочинці зустрічають людей, яким потрібна допомога, яким доводиться заробляти гроші, які не говорять мовою нової країни і часто мають психологічні травми внаслідок війни”, – пояснила очільниця організації. За словами Шмід, з початку війни на 600 відсотків побільшало онлайн-запитів на сексуальні послуги та порнографічні зображення українських жінок та дітей. Зросла й кількість випадків торгівлі вагітними жінками, зазначила вона.


Загалом, за оцінками ОБСЄ, в усьому світі жертвами торгівлі людьми стають 25-27 мільйонів осіб, при цьому лише 10 тисяч випадків потрапляють у поле зору правоохоронних органів і менше одного відсотка жертв можуть бути ідентифіковані. Це свідчить про те, що злочинці, які займаються торгівлею людьми, в більшості випадків залишаються безкарними, додала керівниця ОБСЄ. Тим часом щорічний прибуток від торгівлі людьми, за її словами, за останні 15 років зріс уп’ятеро до 150 мільярдів доларів.


У Києві судитимуть групу “работоргівців”


Джерело: Українська служба DW


Новини від Корреспондент.net у Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/korrespondentnet


 

Previous post Війська РФ знову обстріляли Херсон, загинула людина – ОП
Next post Тяжкі танки. Коли Україна отримає нову зброю

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *