Зеленський анонсує «хороші новини» і впевнений, що ЗСУ отримають необхідну зброю «вже скоро»

Президент України Володимир Зеленський анонсує «хороші новини» і висловлює впевненість, що українські військові отримають все необхідне озброєння «вже скоро».

«Протягом цього дня (провів переговори) – премʼєр-міністр Чехії, президентка Словенії, премʼєр-міністр Португалії, прем’єр-міністр Північної Македонії. З усіма я говорив про збільшення оборонної підтримки нашої держави, про необхідність уже цього року привести російську агресію до поразки і про реалізацію всіх елементів нашої формули миру – від відновлення територіальної цілісності України до покарання терористів за скоєне. Будуть хороші новини для нашої держави, і дуже важливо, що ми досягаємо згоди з партнерами саме зараз, напередодні нового «Рамштайну», й на тлі чергових жорстоких злочинів окупантів», – сказав він у своєму вечірньому зверненні.

За його словами, світ знає, що кожен день російської присутності на українській землі – це смерті, поранення, біль та страждання людей.

«Україна має отримати все те, що необхідно, щоб вигнати терористів із нашої землі і щоб надійно захистити наших людей від будь-яких російських ескалаційних планів. Я впевнений, що ця зброя й ця техніка будуть у наших воїнів на фронті. Вже скоро», – додав він.

Наприкінці минулого тижня США оголосили про надання найбільшого пакету військової допомоги Україні. Вашингтон у новому транші допомоги виділяють Україні, серед іншого, 50 БМП Bradley з 500 протитанковими ракетами TOW і 250 тисячами 25-міліметрових набоїв у комплекті; 100 бронетранспортерів M113, 18 самохідних гаубиць калібру 155 міліметрів, 60 тисяч снарядів до них, а також 18 машин підвезення боєприпасів. Окремо буде надано 500 високоточних 155-міліметрових снарядів та 1200 боєприпасів дистанційного мінування.

Також надання Україні броньованої техніки анонсували лідери Франції та Німеччини.

Previous post Тяжкі танки. Коли Україна отримає нову зброю
Next post Американська компанія отримала замовлення на ракетні системи для України

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *