Берлін не піде на це сам

Канцлер Німеччини Олаф Шольц заявив, що він, як і раніше, впевнений у необхідності координації поставок зброї в Україну з союзниками, оскільки зростає тиск на Берлін щодо відправлення Києву своїх бойових танків Leopard 2. Про це повідомляє агенція Reuters.

«Німеччина не піде (на це) сама», – сказав він на заході Соціал-демократичної партії (СДПН). – «Німеччина завжди залишатиметься єдиною зі своїми друзями та союзниками… Усе інше було б безвідповідальним у такій небезпечній ситуації».

Шольц, який часто наголошував на важливості не загострювати конфлікт в Україні, сказав, що західні союзники витратили «тривалий час на підготовку, обговорення та організацію цього».

Минулого тижня Німеччина оголосила, що надасть Україні бойові машини піхоти Marder для боротьби з російською агресією. Це повідомлення з’явилося, коли Сполучені Штати пообіцяли надати бойові машини Bradley і через день після подібної заяви з боку Франції.

Читайте також: Послаблення підтримки Києва означає «заохочення Путіна» – глава МЗС Німеччини

Крім того, 9 січня Sky News з посиланням на свої джерела повідомила, що Великобританія розглядає можливість постачання Україні бойових танків Challenger 2.

Previous post Британія підтвердила зникнення двох своїх громадян в Україні
Next post У російському Шебекіно численні вибухи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *