До Білорусі прибув ще один ешелон з технікою та військовими РФ – Гаюн

До Білорусі прибув ще один ешелон з технікою та військовими РФ - Гаюн

Фото: t.me/modmilby

Військова техніка РФ, що прибула до Білорусі (архівне фото)

Близько 100 російських солдатів та озброєння було відправлено зі станції Зайцівка у Воронезькій області 4 січня.


Росія перекинула до Білорусі ще один ешелон із технікою та особовим складом. Про це 9 січня повідомила в Telegram моніторингова група Беларускі Гаюн з посиланням на Спільноту залізничників Білорусі.


Зазначається, що вдень 8 січня на станцію Барановичі-Поліські прибув ешелон із технікою та особовим складом Збройних сил РФ.


Загалом у ньому було близько 30 вагонів-платформ з технікою, два вантажні вагони з боєприпасами та спорядженням, а також два пасажирські вагони з особовим складом – близько 100 осіб.


За даними групи, ешелон було відправлено зі станції Зайцівка у Воронезькій області РФ 4 січня. Наголошується, що вона розташована у прикордонному районі з окупованою частиною Луганської області.


Напередодні у Генштабі ЗСУ поінформували, що значна кількість озброєння та військової техніки, яка прибуває до Білорусі з Росії, знята з тривалого зберігання. Для її відновлення потрібен час, а також значні сили та засоби.


Як пояснив заступник командувача Сухопутних військ ЗСУ Олександр Павлюк, РФ не має достатніх можливостей для розконсервації озброєння та техніки, тому вона стягує свій “металобрухт” у сусідню республіку.



Новини від Корреспондент.net в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/korrespondentnet


 

Previous post Грузія пояснила відмову надати Україні ЗРК Бук
Next post Пентагон не бачить ознак того, що Білорусь готується вступити у війну проти України

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *