Директор МАГАТЕ Ґроссі наступного тижня відвідає Україну

Генеральний директор Міжнародного агентства з атомної енергії (МАГАТЕ) Рафаель Ґроссі наступного тижня відвідає Україну, щоб «забезпечити безперервну присутність експертів з ядерної безпеки та захисту на всіх об’єктах ядерної енергетики країни».

Як повідомляє пресслужба організації, Ґроссі відвідає Південно-Українську та Рівненську атомні електростанції (АЕС), а також Чорнобильський майданчик для запуску місій у складі двох експертів МАГАТЕ на кожному з об’єктів. МАГАТЕ вже має постійну присутність до чотирьох експертів на найбільшій в Україні АЕС, Запорізькій АЕС, а група з двох осіб також буде розміщена на Хмельницькій АЕС найближчими днями.

«Оскільки ця трагічна війна вступає в другий рік, ми повинні продовжувати робити все можливе, щоб запобігти небезпеці серйозної ядерної аварії, яка спричинить ще більше страждань і руйнувань для народу України та за її межами», – сказав директор МАГАТЕ.

За його словами, незабаром МАГАТЕ буде постійно присутнє на всіх об’єктах атомної енергетики України, включно з Чорнобильським.

«Наші експерти з ядерної безпеки будуть стежити за ситуацією на станціях, оцінювати їхнє обладнання та інші потреби, надавати технічну підтримку та консультації та повідомляти про свої висновки в штаб-квартиру МАГАТЕ», – пояснив він.

Previous post Міністр оборони ФРН йде у відставку – ЗМІ
Next post Кулеба і Блінкен провели телефонну розмову – обговорювали подальшу допомогу Україні

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *