Солдати-строковики в РФ не отримують обіцяних виплат та пільг – ЗМІ

Солдати-строковики в РФ не отримують обіцяних виплат та пільг - ЗМІ

Фото: РосСМИ

Російські солдати-строковики не отримують обіцяних виплат та пільг

Солдатам-строковикам, яких наприкінці лютого на кілька тижнів відправили до України для участі у “спецоперації”, відмовляють у виплатах, наданні статусу ветерана бойових дій та обіцяному скороченні терміну служби.


Солдатам-строковикам 1-го гвардійського танкового полку Таманської мотострілецької дивізії, яких наприкінці лютого на кілька тижнів відправили до України для участі у “спецоперації”, відмовляють у виплатах, наданні статусу ветерана бойових дій та обіцяному скороченні терміну служби. Про це розповіла мати одного із строковиків Катерина Шулц, пише Агентство. Новости.


Жінка повідомила, що її сина Андрія у складі 1-го гвардійського танкового полку Таманської дивізії відправили до України 24 лютого, контракт із Міноборони він не підписував. Назад молодика разом з деякими іншими строковиками вивезли до РФ 11 березня, через три дні після того, як Путін заявив, що строковики не повинні воювати в Україні.


За словами Шулц, із строковиками розмовляли військові прокурори та пообіцяли виплати за участь у бойових діях, статус ветеранів та скорочення терміну служби: кожен день в Україні пообіцяли прирівняти до трьох днів звичайної служби. Але, як повідомляє мати строковика, досі зі списку обіцяного строковики не отримали нічого.


У військовій прокуратурі Шулц сказали, що виплати відрядження (53 долари за кожен день служби) строковикам не передбачені. Це підтвердив і т.в.о. командира частини №23626 (2-а гвардійська Таманська мотострілецька дивізія).


“З письмової відповіді начальника протиповітряної оборони військової частини №58198 (1-й гвардійський танковий полк) випливає, що частина не має інформації про службу Андрія Шулца в Україні. У документі йдеться, що він 4 лютого вибув з частини на полігон Погоново, повернувся в місце постійної дислокації 21 березня, а документів про його переміщення між цими датами немає”, – йдеться у публікації.


За надання статусу ветерана синові мати продовжує боротися.


Це далеко не перше повідомлення про те, що російським військовим не виплачують обіцяні гроші.



Новини від Корреспондент.net в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/korrespondentnet


 

Previous post «Мені шкода, що Кведаравічюс вирішив поїхати в Маріуполь»
Next post Чемпіона світу та Європи з рукопашного бою Вадима Сотникова вбили на війні з росіянами на Луганщині

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *