У ЄС обіцяють розглянути заявку України на членство у червні

У ЄС обіцяють розглянути заявку України на членство у червні

Лідери ЄС мають намір розглянути заявку України на членство через місяць

Лідери країн Євросоюзу планують розглянути заявку України на членство на наступному саміті, який заплановано на 23 червня.


Лідери країн Євросоюзу планують розглянути заявку щодо членства України у червні. Про це йдеться у висновках Євроради, оприлюднених після завершення першого дня роботи саміту у Брюсселі.


“Європейська рада бере до відома підготовку висновків Комісії із заявки на членство в ЄС України, а також Республіки Молдова та Грузії та повернеться до цього питання на своєму червневому засіданні”, – сказано у документі.


Крім того, європейські лідери підтвердили “прихильність до подальшого зміцнення здатності України захищати свою територіальну цілісність та суверенітет”.


“У зв’язку з цим Європейська рада вітає ухвалення нещодавнього рішення щодо збільшення військової підтримки України в рамках Європейського фонду миру”, – зазначено у висновках.


Вони також вітали ухвалення рішення про призупинення ввізного мита на весь український експорт до Європейського Союзу на один рік.


Нагадаємо, на початку травня Україна передала Єврокомісії другу частину анкети-опитувальника для набуття статусу кандидата на членство в ЄС.


У МЗС наголосили, що Київ наполягає на наданні статусу кандидата в Євросоюз вже у червні та розуміє, що це не означає негайного членства.


Вступ України в ЄС: які подальші кроки



Новини від Корреспондент.net в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/korrespondentnet


 

Previous post У Генштабі ЗСУ оцінили втрати РФ на війні проти України у 30,5 тисяч осіб
Next post Не одразу усвідомив, що в Україні війна – Підручний

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *