Польща здивована заявами Папи Римського про війну в Україні

Польща здивована заявами Папи Римського про війну в Україні

Фото: vaticannews.va

Папа Франциск виключив можливість візиту в Київ

Понтифік в інтерв’ю італійському виданню заявив, що НАТО спровокувало Москву напасти на Україну.


 

Міністерство закордонних справ Польщі стурбоване заявами Папи Римського щодо війни в Україні. Про це повідомляє RMF24 у середу, 4 травня.


 


Дипломати з подивом сприйняли останні слова Папи про війну. Поки що у Понтифіка були проблеми із прямою ідентифікацією агресора, але в недавньому інтерв’ю італійській пресі він прямо заявив, що “НАТО гавкає на Росію” і що Альянс міг спровокувати Москву на напад на Україну. Папа Франциск також виключив можливість візиту в Київ, але сказав, що був би радий поговорити з Володимиром Путіним у Кремлі.


 


Подальших дій міністерство поки не планує, але посольство у Ватикані має ще більше включитися у виклад правди про російське вторгнення. МЗС Польщі неофіційно визнає, що позиція Святого Престолу суперечить баченню Польської держави.


 


У відповідь у Міністерстві закордонних справ України обережно нагадали Папі Римському, що єдиним винуватцем війни в Україні є Росія, і повторили запрошення для понтифіка відвідати Київ.


 

Нагадаємо, раніше Папа Римський розповів про розмову із прем’єр-міністром Угорщини Віктором Орбаном, у якій нібито розповів про плани росіян закінчити війну в Україні до 9 травня.


 


 

Previous post директорку, яка очолила «орган освіти» окупантів, підозрюють у колабораціонізмі
Next post Валерій Харчишин розлучився з дружиною

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *