Магнітна буря 17-18 липня – астросиноптики попереджають про ймовірний удар з Сонця

Найближчими часом новоутворення на нашій зірці може стати причиною магнітних бур на Землі

Фахівці з Національного управління океанічних і атмосферних досліджень (NOAA) попереджали про геомагнітні бурі, які були спричинені викидом корональної маси (СМЕ) з космосу. А тепер геомагнітними штормами загрожує Землі гігантська сонячна пляма AR3363, яка 17-18 липня може спалахнути.

Як повідомляє Spaceweather, вибух на Сонці може спричинити на нашій планеті магнітні бурі 5-бальної потужності.

Водночас, астросиноптики з Мeteofor запевняють, що магнітосферу Землі протягом 17-18 липня можуть турбувати лише невеликі магнітні збурення 2-4 балів потужності. Максимальне збурення очікується 18 липня, у вівторок, із 0:00 до 15:00.

Магнітні бурі 17-18 липня

Магнітні бурі 17-18 липня

Тим часом, сайт Tesis.xras нагадує про оновлений графік магнітних бур протягом липня та на початок серпня.

Тож, згідно з даними сонячної лабораторії, найближчими днями, 18 липняземляни готуються до геомагнітного збурення 4 балів потужності. Після нього на Землі запанує геомагнітна тиша.

Слід нагадати, що магнітною бурею вважаються коливання від 5 до 10 балів.

А у наступному місяці прогнозується поновлення геомагнітної активності на Сонці. Тож, 13 серпня на Землі буде магнітна буря 5 балів потужності.

Нагадаємо, раніше “Телеграф” писав про те, що на світилі за останній 21 рік було виявлено максимальну кількість сонячних плям.

Previous post Скандальний ветеран АТО Майман, соратник побіжного Ківи, ховається від суду в Австрії – новини України, Політика
Next post Німеччина до 2025 року хоче мати «найкраще оснащену» армійську дивізію серед країн НАТО – Reuters