Скандальний ветеран АТО Майман, соратник побіжного Ківи, ховається від суду в Австрії – новини України, Політика

Колишнього командира добровольчого формування 14-ї територіальної громади Києва “Архангела Михайла” та екс-соратника підозрюваного в державній зраді екс-нардепа Іллі Ківи Михайла Маймана, який у 2022 році вніс до суду заставу у справі про незаконне присвоєння зброї, оголошено в міжнародну. Слідчі стверджують, що він незаконно поїхав до Австрії. Про це йдеться у рішенні суду за червень 2023 року.

7 вересня 2022 року Маймана було затримано спецсилами Департаменту стратегічних розслідувань Нацполіції за підозрою у незаконному привласненні вогнепальної зброї. Стаття передбачає від трьох до семи років ув’язнення.

15 вересня йому було обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з альтернативою застави у розмірі 80 прожиткових мінімумів для працездатних осіб.

У судовому реєстрі зазначено, що Майман вніс заставу, водночас проігнорувавши зобов’язання регулярно прибувати до суду, не відлучатися із населеного пункту, в якому він проживає, без дозволу слідчого, прокурора чи суду, а також повідомляти їх про зміну свого місця проживання.

У зв’язку з цим 7 листопада 2022 року його було оголошено у розшук, оскільки “на виклики слідчого, прокурора він не прибув, про наявність поважних причин неприбуття не повідомив, за місцем проживання не перебуває, що підтверджується матеріалами кримінального провадження”.

Як стверджують слідчі, 1 червня 2023 року екс-соратника Ківи оголосили у міжнародний розшук, оскільки “шляхом моніторингу інтернет-ресурсів” було встановлено, що він незаконно перетнув кордон з Румунією, і зараз перебуває в Австрії, де бере участь у мітингах, один з яких відбувся у Відні 23 червня”.

ДОВІДКА. Михайло Майман – ветеран АТО, у березні 2022 року став командиром добровольчого формування 14 територіальної громади Києва “Архангела Михайла”, який брав участь у звільненні населених пунктів регіону. За інформацією ЗМІ колись був соратником Іллі Ківи. Його звинувачували у наданні великих сум пожертв на українську армію.

  • 16 серпня 2022 року журналіст від УП Михайло Ткач опублікував розслідування “Батальйон Монако”: там йдеться про українських олігархів, частину з яких оголошено у міжнародний розшук, які з початку повномасштабної війни були помічені на Лазурному Березі.

Читайте також: Незабаром очікуємо на вирок суду обвинуваченому в держзраді екснардепу Ківі – ДБР

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею та натисніть Ctrl+Enter.

Previous post Близько тисячі кримських татар готові зі зброєю в руках відвоювати Крим у окупантів, – Джемільов
Next post Магнітна буря 17-18 липня – астросиноптики попереджають про ймовірний удар з Сонця