Гендиректор МАГАТЕ приїхав на Південноукраїнську АЕС – говоритимуть і про ядерну безпеку на ЗАЕС та ЧАЕС


МАГАТЕ має надати технічну допомогу із забезпечення безпеки та захисту ядерних об’єктів в Україні

Весь світ намагається надавати підтримку Україні. Гендиректор МАГАТЕ приїхав на Южноукраїнську АЕС для контролю безпеки за ядерними об’єктами. Про це Рафаель Маріано Россі написав у своєму Twitter.  

Гендиректор МАГАТЕ повідомив, що головною метою його візиту є перемовини про гарантування безпеки ядерних об’єктів. Також мовитиметься про запобігання ризику аварій, які можуть загрожувати людям та навколишньому середовищу.

“Я перебуваю на АЕС “Південна Україна”, щоб зустрітися з українськими урядовцями та персоналом і почати технічну допомогу для безпеки ядерних об’єктів країни”, – зауважив Россі.

Він також додав, що важливо бути на місці, “аби надати ефективну підтримку Україні у ці надзвичайно складні часи”. 

Напередодні гендиректор МАГАТЕ заявив, що Україна має одну з найбільших в Європі ядерноенергетичних програм, тому присутність МАГАТЕ там, де це необхідно для забезпечення безпеки, має першорядне значення.

Про подробиці візиту гендиректора МАГАТЕ розповіли і в “Енергоатомі” в Telegram. 

“На порядку денному обговорення питань забезпечення ядерної та радіаційної безпеки на захоплених російськими військами Запорізькій та Чорнобильській атомних електростанціях”, – мовиться в повідомленні.

Крім того, разом із міністром енергетики Германом Галущенком, керівником “Енергоатому” Петром Котіним і головою Держатомрегулювання Олегом Коріковим гендиректор МАГАТЕ обговорить питання підтримки з боку агентства ядерної та радіаційної безпеки, а також фізичного захисту ядерних об’єктів, матеріалів та відходів й інших джерел випромінювання в Україні у зв’язку зі збройною агресією рф.

[social type=”telegram” url=”https://t.me/energoatom_ua/4193″]

“Присутність МАГАТЕ на місці допоможе запобігти небезпеці ядерної аварії, яка може мати серйозні наслідки для здоров’я населення та навколишнього середовища в Україні та за її межами”, – наголосив Гроссі у Twitter.

Він додав, що МАГАТЕ надасть технічну допомогу із забезпечення безпеки та захисту ядерних об’єктів в Україні.

Нагадаємо, 24 лютого 2022 року окупанти з території Білорусі увійшли до зони Чорнобильської АЕС. 24 березня 2022 року група рашистів-пропагандистів прибула до ЧАЕС, аби зняти чергове фейкове кіно про роботу станції. 27 березня на окупованій ЧАЕС вдалося замінити персонал.

Як повідомляв 5.UA, вранці 24 лютого росія розпочала повномасштабну війну проти України. По кількох військових об’єктах у Києві, Харкові та Дніпрі були завдані ракетні удари, а війська рф перейшли кордон під Харковом. 

ЗСУ, всі спеціальні та силові служби держави були підняті за тривогою. ворог почав інтенсивні обстріли підрозділів ЗСУ на сході – українська армія дає відсіч російським військам. В екстреному режимі працює Рада національної безпеки й оборони. Запроваджено воєнний стан. Україна офіційно направила позов проти російської федерації до Міжнародного суду ООН у Гаазі.

Зауважимо, що “друга армія світу” виявилася таким самим фейком, як і всі новини з російського телевізора. Всього за місяць окупаційні війська втратили в Україні більше особового складу і техніки, ніж за 10 років війни в Афганістані. Втрати ворога перевищують також втрати росіян в обох чеченських війнах. ЗСУ знищили 6 російських генералів, а міністра оборони рф сергія шойгу ніхто не бачив уже майже два тижні.

Головні новини дня без спаму та реклами! Друзі, підписуйтеся на “5 канал” у Telegram. Хвилина – і ви в курсі подій.

Дивіться також фотогалерею за темою:

Друзі! Ми сьогодні боремося за нашу свободу, незалежність, за право бути вільною людиною на своїй землі.

Нас захищають справжні Супергерої: ЗСУ, Нацгвардія, Тероборона, МВС, усі небайдужі Громадяни, які об’єдналися заради захисту Батьківщини.

Ми маємо безпрецедентну підтримку міжнародних партнерів. Увесь світ підтримує Україну.

Зберігаємо спокій, підтримуємо одне одного, читаємо тільки перевірені новини та допомагаємо армії.

ЄДИНІ ОФІЦІЙНІ РЕКВІЗИТИ НБУ ДЛЯ ЗБОРУ КОШТІВ НА ПОТРЕБИ АРМІЇ: https://bank.gov.ua/ua/news/all/natsionalniy-bank-vidkriv-spetsrahunok-dlya-zboru-koshtiv-na-potrebi-armiyi

ПЕРЕРАХУЙТЕ “КОВІДНІ” ГРОШІ З Є-ПІДТРИМКИ НА АРМІЮ: https://www.portmone.com.ua/r3/uk/terminal/index/index/id/118103/

ВІДПРАВТЕ ДРУЗЯМ ЗА КОРДОН ПОСИЛАННЯ АНГЛІЙСЬКОЮ МОВОЮ: https://bank.gov.ua/en/news/all/natsionalniy-bank-vidkriv-spetsrahunok-dlya-zboru-koshtiv-na-potrebi-armiyi

Разом до перемоги над російськими окупантами!

Слава Україні! Героям слава!

Previous post До зони ППО Тайваню увійшли понад 20 літаків Китаю
Next post MamaRika вперше показала обличчя сина Давида – фото

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *