Перший запуск у космос із території Великобританії закінчився невдачею

У ніч на вівторок компанія Virgin Orbit британського мільярдера Річарда Бренсона зробила перший історії запуск космічного апарату на орбіту з території Великобританії. Однак ракета LauncherOne не змогла досягти навколоземної орбіти через “аномалію”, повідомила прес-служба компанії.

Модифікований літак “Боїнг-747” злетів з аеропорту Ньюкі в Корнуоллі з ракетою-носієм на борту, яка мала вивести на орбіту 9 супутників.

За півтори години після зльоту, перебуваючи на висоті понад 10 кілометрів над Атлантичним океаном, літак випустив ракету. Ракета запустила двигун першого ступеня і розпочала підйом на низьку навколоземну орбіту, але так і не змогла завершити його.

Повідомляється, що супутники, які мала вивести на орбіту LauncherOne, можуть використовуватися як у цивільних, так і у військових цілях.

Перше випробування ракети-носія LauncherOne з борту модифікованого “Боїнга” у травні 2020 року завершилося невдачею. Однак у компанії вважають, що модель запуску ракет з “Боїнга” дешевша, ніж традиційні вертикальні пуски.

З 2021 року Virgin Orbit успішно здійснила чотири аналогічні запуски ракет над Тихим океаном з території США.

Previous post «Укренерго» заявило про зростання дефіциту в енергосистемі й аварійні вимкнення у п’яти областях
Next post Развожаєв заявив про сім збитих БПЛА