Бахмут ближче до звільнення?


Ракетний удар по Краматорську. У ДСНС повідомили про загиблих мирних мешканців, серед яких троє дітей, десятки людей поранені, в тому числі немовля. Влада зауважила, що російські війська вдарили ракетами С-300 по місцевому кафе в центрі міста. Розповідаємо деталі рятувальної операції.

Про це та інше дивіться у програмі «Свобода.Ранок» о 9:00 на @Радіо Свобода:

В українському Міноборони доповідають про успіхи ЗСУ на Бахмутському напрямку. Проте в саме місто українські військові поки не заходили, каже заступниця міністра Маляр. За її словами, укріплення, які набудували українські військові під час оборони Бахмута, тепер заважають його звільняти. Однак триває впевнене просування на флангах. Про ситуацію на фронті, наступальні дії ЗСУ говоримо з військовими.
Лукашенко поговорив з журналістами про ПВК «Вагнер» і попросив не робити з нього героя, хоч він нібито і вирішив конфлікт між Путіном та Пригожиним. І сказав, що радий вітати «вагнерівців» в Білорусі. Хоча в Державній прикордонній службі України кажуть, нових угруповань «вагнерівців» поки на території Білорусі немає. А ще ми дізналися, що Лукашенку «було боляче спостерігати за подіями», які відбувалися в Росії, тому що Батьківщина одна» і він думав, що «розсмокчеться, але не розсмокталося». Що ще розказав Лукашенко про свою так звану миротворчу місію і яка місія тепер буде у «вагнерівців» в Білорусі – говоримо з експертами.
Російські сили намагаються повернути під свій контроль село Рівнопіль, яке два дні тому деокупували Збройні сили України. Про це повідомляють в українському Генштабі. Яка ситуація на півдні України? Які позиції сили Росії намагаються відбити? І чи досі ЗСУ рухаються вперед?

 

Previous post Лукашенко може використати ПВК «Вагнер» у Білорусі, щоб зменшити залежність від Москви – ISW
Next post Найманці Пригожина, незважаючи на заколот, все ще перебувають в Україні – Пентагон