ДСНС відсторонить від роботи підозрюваних у справі про падіння гелікоптера в Броварах

Державна служба з надзвичайних ситуацій відреагувала на повідомлення про підозри керівництву Управління авіації ДСНС України та керівникам Спеціального авіаційного загону Оперативно-рятувальної служби цивільного захисту відомства.

«На сьогодні ДСНС, у порядку, визначеному законодавством, вживає заходів щодо відсторонення від виконання посадових обов’язків осіб, яким ДБР оголосило підозру», – заявляє служба.

ДСНС додає, що від початку створення урядової комісії з розслідування причин авіакатастрофи надала необхідні матеріали та сприяє розслідуванню.

Читайте також: П’ятьом посадовцям ДСНС повідомлено про підозру через катастрофу гелікоптера у Броварах – ОГП

«Наголошуємо, ДСНС не уповноважена коментувати версії про причини авіакатастрофи, а також оприлюднювати будь-яку інформацію, що пов’язана з проведенням слідчих дій», – зазначають у відомстві.

Офіс генпрокурора 3 серпня повідомив про підозру п’ятьом посадовцям Державної служби України з надзвичайних ситуацій у справі про падіння в Броварах гелікоптера, на борту якого перебували керівники МВС на чолі з міністром Денисом Монастирським.

Вранці 18 січня у Броварах Київської області поруч із дитячим садком та 14-поверховим житловим будинком впав гвинтокрил Держслужби з надзвичайних ситуацій. Внаслідок падіння гелікоптера загинули 14 людей, з них одна дитина та 9 людей, які перебували на борту. Постраждала 31 людина, серед яких 13 дітей.

Читайте також: Катастрофа в Броварах: версія замаху на керівництво МВС не підтвердилася – генпрокурор

На борту вертольота, який розбився, було керівництво МВС. Загинув міністр Денис Монастирський, перший заступник міністра Євген Єнін і державний секретар МВС Юрій Лубкович. В Офісі президента заявили, що керівництво МВС прямувало «в одну з гарячих точок».

У ДСНС раніше казали, що екіпаж судна був підготовлений і мав необхідні години нальотів.

Previous post Україна потребує повернення жінок для відновлення економіки – Bloomberg
Next post РФ намагається вербувати на війну з Україною мешканців Казахстану