РФ відправила на війну в Україну понад 50 ув’язнених – ЗМІ

Російські видання «Важные истории» та «Вот Так» із посиланням на свої джерела повідомляють, що понад п’ятдесят ув’язнених з виправних колоній №6 та №7 Санкт-Петербурга були відправлені до Ростовської області Росії для подальшої відправки звідти на війну в Україну. Видання пишуть, що в’язням дали лічені хвилини на збори та відмовили у дзвінках рідним.

«6 липня з ВК-7 «Яблунівка» близько 40 осіб відправили до Ростовської області, повідомило джерело « Важные истории». Їм дали лише п’ять хвилин на збори та відмовили у можливості зателефонувати рідним. Аналогічна історія сталася в ВК-6 «Обухово», звідти відвезли 11 людей. Раніше у цих колоніях працювали вербувальники ПВК «Вагнер». Ув’язненим пропонували піврічне відрядження на Донбас в обмін на гроші, амністію та гарантію виплати 5 млн рублів сім’ї у разі загибелі. Їх планували записати до авангарду російського наступу», – зазначають журналісти.

Раніше повідомлялося, що у кількох петербурзьких колоніях з’явилися вербувальники російської приватної військової компанії «Вагнер».

«Група Вагнера», або «приватна військова компанія Вагнера» – неофіційне збройне формування, яке вважають афілійованим із наближеним до Володимира Путіна бізнесменом Євгеном Пригожиним (сам Пригожин це заперечує). Найманці «ПВК Вагнера» брали участь у спецопераціях у Сирії, Малі, Центральноафриканській республіці та інших регіонах, де Росія має військові інтереси, а також з 2014 року надавали допомогу незаконним збройним формуванням у Донецькій та Луганській областях. За численними свідченнями, ПВК бере участь і у нинішній війні Росії проти України.

Previous post Зеленський каже, що на фронті «дуже потужно» запрацювала артилерія від західних партнерів України
Next post Джонсон на волосині. Друга України таки звільнять?

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *