«Газпром» оголосив про намір вимкнути ще одну турбіну «Північного потоку – 1»

Російський «Газпром» оголосив, що з 27 липня зупинить роботу ще однієї турбіни «Північного потоку – 1», що приведе до чергового скорочення щоденних поставок газу через цей газопровід до Німеччини.

За заявою корпорації, газотурбінному двигуну на компресорній станції «Портова» потрібний плановий капітальний ремонт і техобслуговування. Від 27 липня добова продуктивність «Північного потоку – 1» складе не більше ніж 33 мільйони кубометрів газу на добу – половину нинішнього обсягу.

«Північний потік – 1» – це основний газопровід, яким російський газ надходить до Німеччини й інших країн Євросоюзу. Його планова потужність – 167 мільйонів кубометрів на добу.

З червня «Газпром» почав знижувати обсяги прокачування газу, пояснюючи це необхідністю ремонту турбін, який ускладнився через міжнародні санкції проти Росії.

Минулого тижня «Газпром» відновив подачу газу «Північним потоком – 1» після 10-денної перерви на технічне обслуговування, але лише на 40% від пропускної здатності газопроводу. Росія заявила, що була змушена зменшити обсяг через затримку повернення турбіни, яка обслуговувалася в Канаді.

Німеччина заявила, що скорочення не пов’язані з технічними проблемами, а є покаранням за те, що ЄС запровадив жорсткі санкції проти Росії через її повномасштабне вторгнення в Україну.

Президент Росії Володимир Путін попередив, що продовження санкцій може призвести до катастрофічного зростання цін на енергоносії для споживачів у всьому світі.

Минулого тижня президентка Європейської комісії Урсула фон дер Ляєн звинуватила Росію у використанні енергії як зброї, попередивши, що Європа повинна підготуватися до можливого повного припинення поставок російського газу.

Минулого року 40 відсотків загального імпорту газу в ЄС припадало на Росію.

Previous post Після отримання від Німеччини перших «Гепардів» Резніков «з нетерпінням чекає» на системи IRIS
Next post Twardy, Gepard та Stormer. Що відомо про нове важке озброєння ЗСУ – відео

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *