Підсумки 29.04: Більше допомоги і братська могила

Підсумки 29.04: Більше допомоги і братська могила

Фото: twitter.com/antonioguterres

Генеральний секретар ООН Антоніу Гутерреш у Києві

ООН обіцяє “подвоїти зусилля” в допомозі українцям; На Київщині знову знайшли масове поховання. Корреспондент.net виділяє найголовніші події вчорашнього дня.


 


ООН має намір подвоїти підтримку українців в умовах війни


 

В Організації Об’єднаних Націй обіцяють не здаватися в спробах допомогти Україні. Глава ООН зазначив, що подвоїть свої зусилля, щоб урятувати життя та зменшити людські страждання. Напередодні генеральний секретар ООН відвідав Україну, де визнав, що Радбез ООН не впорався з нападом РФ на Україну.


 


Зеленський розповів про нове масове поховання в Київській області


 

Правоохоронці виявили масове поховання близько дев’яти сотень цивільних осіб на території Київської області, яка була під російською окупацією. За словами глави держави, загиблих від рук окупантів може бути набагато більше. Для з’ясування цифри пізніше влада планує провести поіменний перепис населення. При цьому Зеленський запевнив, що українська прокуратура і правоохоронці, безумовно, знайдуть і засудять усіх російських окупантів, причетних до злочинів проти цивільного населення.


 


Кабмін виділив додаткові кошти на оборону


 

Кабінет Міністрів на засіданні виділив на оборону майже 150 млрд грн, повідомив прем’єр-міністр Денис Шмигаль. Він зазначив, що гроші підуть на зарплати, техніку, пальне, їжу, захист, зброю. Кошти отримали Міноборони і Міністерство внутрішніх справ.


 


У МінАПП повідомили про засіяні площі


 

Україна засіяла 4,39 млн га земель, це становить 30,5% від запланованих на нинішній сезон. Зокрема, Вінницька, Волинська, Закарпатська, Кіровоградська, Одеська, Полтавська, Рівненська, Тернопільська, Хмельницька і Черкаська області повністю завершили сівбу ярих культур ранньої групи: пшениці, ячменю та вівса.


 


Україна отримає додаткові грантові кошти


 

Україна отримає додатково 495 млн євро грантових коштів із цільового фонду Світового банку. Зміну до договору підписали міністр фінансів Сергій Марченко і регіональний директор Світового банку Аруп Банерджі. Грант буде направлено в загальний фонд державного бюджету України задля забезпечення першочергових соціальних, гуманітарних видатків, видатків на охорону здоров’я, підтримки внутрішньо переміщених осіб.


 


Влада Молдови і влада невизнаного Придністров’я провели переговори


 

Делегація Молдови зустрілася для переговорів у Варниці із представниками влади невизнаного Придністров’я на тлі провокацій у регіоні. Сторони обговорили ситуацію з безпекою в регіоні. Це перші переговори такого рівня від початку президентської каденції Маї Санду, і представництво молдавської делегації – безпрецедентне.


 


Росія запустила по території України понад 1900 ракет


 

З початку повномасштабної війни Росія здійснила понад 1900 ракетних запусків по території України, заявили в Пентагоні. Більшість ракетних пусків і, відверто кажучи, ударів літаків по Україні, як і раніше, припадає на Маріуполь і на район операції Об’єднаних сил, в основному на Донбас. У США уточнили, що майже всіх авіаударів завдають із російських авіабаз.


 

Також фахівці підрахували, що загальна вартість випущених по Україні ракет становить близько 7 млрд доларів. Вони врахували лише випадки, коли точно відомий клас ракети – насправді таких ракет могло бути більше. Йдеться про ракети Калібр, Іскандер, Точка-У і ракети класу X.


 


Стала відома жертва обстрілу Києва


 

Внаслідок ракетного удару по Києву загинула журналістка Радіо Свобода Віра Гирич. Її тіло виявили вранці 29 квітня. Тіло журналістки пролежало під завалами всю ніч. Дістали її лише зранку.


 


Прикордонники запровадили обмеження для громадян Сумської та Чернігівської областей


 

Держприкордонслужба заборонила громадянам у Сумській та Чернігівській областях наближатися до кордону ближче, ніж на один кілометр км вдень і на 20 км вночі. Зокрема, на території місцевості прикордонних контрольованих районів до 20 км буде заборонено переміщення в нічний час, перебувати в лісосмузі або з метою відпочинку, здійснювати будь-які роботи, крім низки підприємств за попереднім погодженням із прикордонниками.


 


Жителів Мелітополя попередили про небезпеку пересування містом


 

Жителям Мелітополя наразі небезпечно пересуватися містом і по району – російські окупанти дедалі частіше викрадають людей, особливо чоловіків призовного віку. За словами міського голови, викрадених тримають у нелюдських умовах у підвалі. Водночас їх хочуть використовувати як обмінний фонд або гарматне м’ясо для участі в операціях під час війни з Україною. Іван Федоров підкреслив, що наразі небезпечно зупинятися навіть на виїзді з Мелітополя та просто пересуватися містом і по району.


 


З червня українським біженцям у Німеччині підвищать соціальні виплати


 

Починаючи з 1 червня українці, які отримали дозвіл на проживання відповідно до §24 закону про перебування іноземців, отримуватимуть соціальну допомогу, яку отримують німецькі безробітні. Базова ставка допомоги для дорослого становить 449 євро. Також українці, які отримали захист на підставі §24 закону про перебування іноземців, мають дозвіл на роботу без обмежень.


 

Previous post Фінська залізниця заявила про розрив контрактів із Росією
Next post Презентація Samsung: онлайн-трансляція – Korrespondent.net

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *