Гуменюк про повітряні атаки по півдню: росіяни мають певну нестачу дронів

На півдні України росіяни почали використовувати значно менше дронів, що може говорити про певну нестачу цієї зброї. Про це розповіла в ефірі телемарафону Наталія Гуменюк, начальник координаційного пресцентру сил оборони півдня України.

“Ситуація на півдні залишається достатньо напруженою. Бачимо, що ворог не припиняє терор ані на суходолі, де не може досягти відповідних успіхів, і компенсує це в повітрі. Зокрема, продовжує удар і балістикою по різних регіонах країни, намагається тиснути і з використанням дронів типу “Шахед”, які вночі випробували на міцність наші сили ППО. Сили оборони відпрацювали результативно”, – сказала Гуменюк.

Також вона зазначила, що чотири дрони було знищено силами ППО: два – на Херсонщині, по одному – Миколаївщина та Дніпропетровщина.

“Ворог знову тяжіє до енергообʼєктів, намагається вишукати і самі системи захисту, тобто ППО. Але бачимо, що кількісно це дещо менші групи дронів, які спрямовували вже більш компактно. Очевидно, росіяни мають певну нестачу цього потенціалу. Вдень у нашій області був удар балістикою у напрямку Кіровоградщини.

Останнім днями ми не спостерігаємо активності у стороні Чорного моря, але це не змушує нас розслаблятися. Розуміємо, що в пріоритетах ворога, якщо говорити майбутні цілі ураження під час далекобійних атак, залишається промисловість регіонів і енергообʼєкти.

Щодо нещодавніх вибухів у Бердянську – ворог створює провокативні заходи, крі потім трактує як неякісну роботу Сил оборони. Я ще раз зауважу, що ЗСУ ретельно підходять до моменту знищення ворога в глибоких тилах. І працюють так, щоб цивільне населення не постраждало”, – відповіла Гуменюк.

Previous post Війна в Україні: ЗСУ відбили 104 атаки ворога за добу – новини LB.ua
Next post МЗС: Україна зірвала гастролі російського балету у Південній Кореї за добу до прем'єри | новини України