МЗС: Україна зірвала гастролі російського балету у Південній Кореї за добу до прем'єри | новини України

У міністерстві закордонних справ зазначили, що це – черговий крок для ізоляції Росії у сфері культури

Мілана Головань

Мілана Головань

Редактор новин LIGA.net

МЗС: Україна зірвала гастролі російського балету у Південній Кореї за добу до прем'єри
Кадр із Лебединого озера (Фото: ресурс пропагандистів РФ)

Україна перешкодила гастролям російського балету та “Гала-концерт балету Великого театру” у Південній Кореї, намічених на 16-18 квітня у Сеулі. Про це повідомили у міністерстві закордонних справ.

“Завдяки зусиллям посольства України в Республіці Корея та за підтримки української громадськості та міжнародних партнерів виступ російської прими-балерини з проектом “Моданс” у Сеульському Артцентрі та “Гала-концерт балету Великого театру” у столиці Південної Кореї вже не відбудеться”, – йдеться у повідомленні дипломатичного відомства.

У міністерстві зазначили, що це черговий крок для ізоляції Росії у сфері культури, оскільки “російській культурній пропаганді не повинно бути місця на міжнародних майданчиках, а російським балеринам на сценах світових театрів”.

“Працюємо і надалі, щоб ворог не міг використати світовий культурний простір для виправдання своїх злочинів”, – додали у прес-службі МЗС.

За даними Reuters, шоу було скасовано за добу прем'єри.

У посольстві Росії у Південній Кореї відреагували, заявивши: “Не можемо не бачити у цих кроках певної тенденції у підходах південнокорейської сторони до співпраці з Росією тепер уже й у галузі культури”.

Росіяни додали, що враховуватимуть “такі дії” південної Кореї у майбутньому.

  • 4 січня 2024 року повідомлялося, що у Модені члени культурної асоціації “Росія Емілія-Романья” планують провести пропагандистську виставку про те, що Маріуполь нібито “швидко та якісно відновлюється” після російської окупації. Мерія Модени відкликала дозвіл на проведення “заходу” на прохання МЗС.

Читайте також: Німецький ZDF зняв пропагандистський репортаж із Маріуполя. У Куліби вимагають пояснень

Previous post Гуменюк про повітряні атаки по півдню: росіяни мають певну нестачу дронів
Next post ПАРЄ не визнає легітимність Путіна – Гончаренко