росіяни тиснуть на Східному фронті: як утримують українські рубежі наші воїни

росіяни продовжують тиснути на Східному фронті. Атакують одразу на декількох напрямках. Найскладніше на Бахмутському. Окупанти намагаються прорватися до Часового Яру – ключового міста-воріт до Краматорської агломерації. Не просто українським оборонцям на Авдіївському та Новопавлівському напрямках. Більше про ще одну воєнну добу на українському Сході в нашому матеріалі.

Окупований Лисичанськ. Сірий та майже безлюдний. Здається, життя в цьому місті спинилося кілька років тому. Агресор удає, що допомагає місцевим. Насправді ж, люди тут виживають як можуть.

На окупованій у 2022 році прифронтовій території Луганщини склалася критична ситуація з ліками. Населення шукає медичні препарати через оголошення на під’їздах. Централізованої доставки медикаментів росіяни не організували; у так званій ЛНР почалася чергова хвиля примусової мобілізації. Тих, кого не знаходять вдома, оголошують в розшук.

Артем Лисогор, голова Луганської ОВА:

Водночас ворог нищить та руйнує деокуповані населені пункти Луганщини. Щодня по них гатять авіація та артилерія. Цивільних не шкодують.

Наші воїни відважно тримають оборону. І завдають ворогові втрат. Це кадри Азову з Кремінського напрямку. На них ураження техніки та засобів ППО противника.

На Лиманському напрямку ворог продовжує спроби наступу. Та наші воїни блокують ці атаки. Це кадри 95-ї окремої десантно-штурмової з-під Тернів. На них вдала робота української артилерії по ворогу.

На Бахмутському напрямку ситуація важка. Там росіяни мають певні успіхи. І щосили сунуть на Часів Яр. Нині там тривають бої. Наші оборонці нищать техніку та живу силу окупантів на всіх підступах. Та стримують наступальний темп ворога.

Поки що нічого говорить не буду, поки що за мене все скажуть звуки війни.

А це кадри третьої штурмової з бойового завдання на Авдіївському напрямку. Під прикриттям ночі, наші групою зайшли до Семенівки, розосередилися у напіврозбитих будинках, зайняли позиції та дочекалися ранку. А коли почало світати – почали зачистку села від ворога. Окупанти гатили з міномета та відстрілювалися, проте українські штурмовики просунулися, і при цьому мінусували ворога. Метр за метром противника викурювали з української землі.

Загалом на Авдіївському напрямку ворог істотно збільшив застосування важкої техніки та броні. І попри серйозні втрати у живій силі, все ж сподівається прорвати нашу оборону. А це кадри 47 окремої механізованої з-під Бердичів. На них коптер працює по окупантах.

На Новопавлівському напрямку теж непереливки. Та наші оборонці міцно тримають українські рубежі. Це кадри 79-ї окремої десантно-штурмової. На них вдале знищення кількох російських БТРів північніше Новомихайлівки.

Тилові міста Донеччини росіяни підступно руйнують та нищать. Щоденно туди летять ворожі ракети та КАБи. Це наслідки жахливих ударів по Селідовому. росія вдарила по місту чотирма ракетами “С-300”. Дві влучили в житловий сектор, ще дві – на територію агрофірми.

Олег Кирницький, інспектор відділу комунікації поліції Донеччини:

Позаду цього дому був прильот. Зараз ми проходимо по під’їзду. Кожні двері у цьому під’їзді вгнуті всередину або вивалені. Ось так. Зараз місцеві мешканці стараються відкрити своїх сусідів, допомагають один одному.

Чудом минулося без жертв.

Двері перекосило, вікна, підняло ламінат, навісну стелю. Все потріскалося. Міжкімнатні двері. Їх якщо штовхнути – вони випадуть.

Загалом пошкоджено 5 багатоквартирних будинків, заклади освіти та аграрного підприємства, цивільні авто та сільгосптехніку. А напередодні ворог вдарив по житловому кварталу Слов’янська. Люди вціліли.

Такий гуркіт страшний. Я думаю, що це робиться.

– Ранені, постраждалі є? – Немає. – Сусіди? – Немає їх тут взагалі. Нікого.

На місці влучань працювали вибухотехніки та слідчо-оперативні групи поліції.

Віктор Кошара, заступник начальника слідчого відділу поліції Слов’янська:

Було пошкоджено багатоповерхівки та автомобілі. За даним фактом було внесено відомості до ЄРДР за ч. 1 ст. 438.

Врятувати життя від підступних обстрілів ворога можна лише за допомогою евакуації. Тому жителів Донеччини закликають виїжджати до більш безпечних регіонів.

Previous post Війна в Україні: ЗСУ ліквідували 920 окупантів протягом доби
Next post Шольц зустрівся із Сі Цзіньпіном у Пекіні. На порядку денному – війна в Україні новини України