Шольц зустрівся із Сі Цзіньпіном у Пекіні. На порядку денному – війна в Україні новини України

“Моя зустріч із Сі буде присвячена тому, як ми можемо зробити більший внесок у справедливий світ в Україні”, – написав канцлер.

Мілана Головань

Мілана Головань

Редактор новин LIGA.net

Шольц зустрівся із Сі Цзіньпіном у Пекіні.  На порядку денному – війна в Україні
Олаф Шольц та Сі Цзіньпін (Фото: X)

Канцлер Німеччини Олаф Шольц 16 квітня зустрівся з лідером Китаю Сі Цзіньпіном у Пекіні. Про це повідомило інформаційне агентство Xinhua.

Сам Шольц на сторінці у X (Твіттер) раніше написав, що його зустріч із Сі стосуватиметься, зокрема, того, як вони можуть “внести більший внесок у встановлення справедливого миру в Україні”.

“Моя зустріч із президентом Сі також буде присвячена тому, як ми можемо зробити більший внесок у справедливий світ в Україні. Добре, що після мого останнього візиту до Китаю між нашими урядами відбувся інтенсивний обмін думками. У нас багато тем”, – зазначив німецький канцлер. . .

  • 8 квітня 2024 року представник МЗС Китаю сказала, що її країна “не шукала і не шукає” вигоди від війни в Україні, і закликала не шкодити китайсько-російським відносинам.
  • 10 квітня США попередили, що вважають Китай відповідальним, якщо Росії вдасться досягти успіхів в Україні на тлі поглиблення співпраці Москви і Пекіна.
  • У Китаї відреагували на слова про відповідальність Пекіна за успіхи РФ в Україні, заявивши, що КНР не сприйматиме “критику чи тиск” через свої зв'язки з Москвою.

Читайте також: Шольц застеріг Китай не підтримуватиме війну Росії проти України

Previous post росіяни тиснуть на Східному фронті: як утримують українські рубежі наші воїни
Next post Блокування на кордоні стосується тільки вантажівок та сільськогосподарської продукції, – голова МЗС Польщі