У Вінниці мати хотіла втопити 8-річного сина: дитину врятував курсант

У Вінниці курсант Харківського національного університету внутрішніх справ врятував від смерті восьмирічного хлопчика. Дитину на той світ намагалася спорядити рідна матір. Тієї миті Артем Макаров проходив узбережжям Південного Бугу, раптом почув дитячі крики. Хлопець кинувся на допомогу, і буквально вирвав з рук вінничанки малого та витяг з води.

Нині дитина в лікарні, а його матір у психіатричному закладі. Натомість у поліції за фактом замаху на вбивство розпочали кримінальне провадження.

Артем показує місце, де могла статися трагедія. Тієї миті, розповідає, саме проходив неподалік, аж раптом почув дитячий крик.

Артем Макаров, курсант ХНУВС:

Спочатку подумав, що хлопець просто заліз до води, тому що була тепла погода й почалася судома, судоми зводити, й хлопець не може виплисти. Але попереду мене йшла жінка й почала кричати: “Жінко, пустіть дитину, що ж ви робите?”

Тоді, каже курсант, зрозумів, що ситуація набагато страшніша. Малого намагалася втопити його мати. Майбутній поліцейський одразу стрибнув у воду.

Артем Макаров, курсант ХНУВС:

Відтолкнув матір, хлопця взяв за верхній одяг, спитав, чи все в нього гаразд, він нічого не відповів, і я з ним поплив до берега.

Тим часом очевидці викликали поліцію. Матір одразу затримали.

Заріна Маєвська, речниця ГУ Нацполіції у Вінницькій обл.:

За попередньою інформацією слідства, жінка штовхнула свого 8-ми річного сина до річки та скочила сама за ним. Наразі причини та обставини події встановлюються. Хлопчика було госпіталізовано до лікарні з діагнозом повне переохолодження. Його 40 річну матір було затримано у процесуальному порядку.

Навіщо намагалася розправитися із власним сином – жінка пояснити не змогла. Нині її помістили до психіатричного закладу. У поліції справу розслідують як замах на вбивство малолітньої дитини. За це матір можуть заґратувати до п’ятнадцяти років або й довічно. А ось Артема хочуть нагородити за порятунок.

Валерій Сокуренко, ректор ХНУВСУ:

Він не пройшов повз, не пройшов мимо, швидко роздягнувся, кинувся у воду і врятував цю дитину. Можливо, він головний вчинок у своєму житті вже зробив.

Сам курсант у своєму вчинку нічого надособливого не вбачає. Переконаний, ніхто б не пройшов повз біду.

Артем Макаров, курсант ХНУВС:

Не відчуваю я себе героєм. Я розумію, що врятував життя хлопчику, але кожна поважаюча себе людина зробила б так само на моєму місці. Я вважаю.

Previous post Пам’ятки під обстрілами: як захистити нашу культуру
Next post Війна НАТО проти Росії – коли можна чекати російського нападу на НАТО