армія РФ застосувала «нову тактику» під час ранкової атаки дронами

Окрім дронів, російські війська випустили по Україні 23 квітня дві балістичні ракети, повідомив у ефірі телемарафону речник Повітряних сил Ілля Євлаш.

«Ворог застосовував балістику типу «Іскандер-М», бив по Харківщині, по наших об’єктах інфраструктури. На oастя, обійшлося без жертв. Крім того, сьогодні вранці відмічалася активність балістики з окупованого Криму, на щастя, пусків не було», – сказав він.

Євлаш додав, що в нещодавно застосованих Росією ракетах Х-69 виявили деталі, продуковані в 2023-2024 роках. Відтак можна говорити про активне виготовлення у РФ й керованих авіаційних бомб і ракет, додав він.

Читайте також: «Били по вежі, щоб залякати населення» – у Харківській ОВА розповіли деталі удару по телевежі

«Абсолютно очевидно, що ворог, поки ми ще не отримали допомогу, намагатиметься інтенсифікувати (обстріли – ред.) різними методами, як і сьогодні за допомогою дронів. Ми бачили дещо нову, відмінну тактику. Намагався по різних напрямках направляти то один, то два дрони із різною періодичністю, аби зробити максимально незручною боротьбу з ним», – заявив речник.

Він припустив, що російські війська намагалися розвідувати застосування українських мобільних вогневих груп.

На початку доби 23 квітня російські війська атакували регіони України 16 безпілотниками Shahed і двома балістичними ракетами. Українські сили ППО збили 15 дронів-камікадзе. В Одесі внаслідок падіння уламків постраждали дев’ять людей, в тому числі четверо дітей.

Previous post на відстань менше ніж 5 кілометрів війська РФ просувалися 73 дні
Next post Adobe додає у Photoshop можливість генерувати повне зображення за допомогою ІІ | новини України