Adobe додає у Photoshop можливість генерувати повне зображення за допомогою ІІ | новини України

ІІ може використовувати еталонні зображення для створення нових та допомагати з генерацією фонів

Ярослав Жахалов Ярослав Жахалов

редактор новин та оглядів LIGA.Tech

Adobe додає у Photoshop можливість генерувати повне зображення за допомогою ІІ
Фото: Adobe

Компанія Adobe оголосила про оновлення Photoshop, в якому додала ще більше можливостей використання штучного інтелекту. Про це повідомляє Reuters.

Однією з новацій є можливість генерувати зображення за допомогою текстових підказок безпосередньо в програмі. Крім того, ІІ може використовувати еталонні зображення для створення нових та допомагати з генерацією фонів. За допомогою нових функцій можна швидко створювати зображення, обводити контур об'єкта та вибирати варіант заміни.

Оновлення засновано на Firefly Image 3. Крім того, Adobe заявляє, що вони використовували ліцензовані зображення з Adobe Stock для навчання своєї ІІ, щоб уникнути порушення авторських прав. Однак інші розробники генеративних ІІ, включаючи Midjourney, використовують зображення, згенеровані іншими ІІ-моделями. Втім, Adobe звітує, що лише менше 5% навчальних даних Firefly отримано від конкурентів.

Щоб уникнути можливого використання генеративної ІІ для створення дезінформації, Adobe вводить “Облікові дані вмісту” для всіх зображень, створених у Photoshop за допомогою інструментів ІІ. Ці дані містять неухильні від підробки метадані, які показують, що зображення створено за допомогою ІІ.

Ці нові функції вже доступні в бета-версії Photoshop, а повна версія стане доступна всім користувачам пізніше цього року.

Читайте також

Previous post армія РФ застосувала «нову тактику» під час ранкової атаки дронами
Next post в ОВА розповіли, навіщо Росія вгатила по ній — Укрaїнa