Ворог намагається прорвати нашу оборону: деталі зі східного фронту

Найбільше пекло зараз на східному фланзі. Новопавліський, Бахмутський, Авдіївський, Лиманський напрямки. Там ворог не полишає спроб прорвати нашу оборону. В Генштабі фіксують на кожному відтинку до тридцяти атак на добу. Страждають від руйнівних обстрілів й тилові міста та села. Докладніше про ситуацію в огляді моїх колег.

На деокупованих територіях Луганщини ворог гатить по залишках цивільного життя. Та щосили намагається прорвати нашу оборону.

Артем Лисогор, начальник Луганської ОВА:

Окупанти намагалися просунутися в бік Невського. Їхня наземна активність також спостерігалася у Серебрянському лісі та Білогорівці. По цих районах била й ворожа авіація. Утім, прорвати нашу оборону противнику не вдалося. Під артилерійський вогонь потрапили Стельмахівка та Макіївка. Понад 20 безпілотників росіян було зафіксовано біля Невського та Куземівки.

У Кремінському лісі – випалена земля. У бліндажах – трупи російських вояків. А в Серебрянському лісництві аеророзвідка бригади “Буревій” влучила дроном у БМП. Також російський танк із РЕБом підірвався там на міні, поставленій нашими саперами.

Складна ситуація на Бахмутському напрямку. Минулої доби наші оборонці відбили 25 атак противника. росіяни намагаються пробитися до Часового Яру. Нині понад 20 тисяч окупантів стираються об українські рубежі. На кадрах від 47-ї Окремої механізованої з-під Бердичів – знищення трьох російських солдатів та новітнього танку завдяки FPV-камікадзе.

Скупчилися російські війська і біля Очеретиного. Руйнують селище та його околиці. Майже не вибираючи цілей. Загалом на Авдіївському напрямку українські захисники докладають надзусилля, щоби стримати навалу.

Андрій Ковальов, речник Генштабу ЗСУ:

На Авдіївському напрямку наші захисники відбили 27 атак в районах населених пунктів Очеретине, Соловйове, Новокалинове, Бердичі та Нетайлове Донецької області. На Новопавлівському напрямку Сили оборони продовжують стримувати ворога в районах населених пунктів Красногорівка, Георгіївка, Новомихайлівка, Урожайне Донецької області.

А це кадри 79-ї окремої десантно-штурмової. На них військовики нищать ворожу піхоту.

Євген Шаматалюк, командир 79-ї Окремої Десантно-Штурмової бригади:

Понад 10 штурмових дій щодня. З застосуванням техніки та великої кількості особового складу. Постійно у противника здійснюється поповнення особового складу і на моментах, де не вистачає у противника навченості, вони це компенсують відповідною кількістю. М’ясні штурми, як то кажуть, ніхто не відміняв.

Тилові міста Донеччини щоденно під вогнем. Минулої доби ворог обстріляв 11 населених пунктів. 4 людини постраждали.

А це – кадри “Білих Янголів” з рейсу до Очеретиного. Поліцейські прямують на виклик до пораненого.

Виїжджаємо на місто для надання допомоги й транспортування. Екіпаж “Білий янгол”. Такі воронки вздовж дороги – вже буденність. З кожним днем, а може й годиною, їх стає все більше.

Та під час евакуації окупанти починають прицільно бити по житловому сектору та екіпажу “янголів”.

Олег Кирницький, старший інспектор відділу комунікацій ГУНП у Донецькій області:

Почався дуже потужний обстріл. Тому нам треба дуже швидко виїжджати звідси. По нашій машині вже пристрілюються.

На виїзді з селища ворог знову атакує авто правоохоронців.

По нас! По нас! Натискай, натискай!

Олег Кирницький, старший інспектор відділу комунікацій ГУНП у Донецькій області:

Щойно виїхали з Очеретиного, як потрапили під щільний артилерійський вогонь. Снаряд ліг близько в 70-50 метрах. Дуже пощастило, що нас не зачепило. Вони дуже чітко бачили нашу машину.

Та поліцейським вдалося проскочити й врятувати людину.

– Все добре? – Та все добре. Щас он до лікарні доїдемо і все буде добре. – Саш, ти як? – Супер. – Тримайся.

А це – свіжі кадри евакуації з Красногорівки. Поліцейський під обстрілом веде до бронеавтомобіля літню жінку, яка не бачить. Малесенькими кроками. Вибух, приватний сектор накриває осколками. Усі пригинаються, пенсіонерка налякалася, та її не зачепило. Поруч у кущах перечікує небезпеку її сусід, його обіймає інший “білий янгол”. Увесь час над екіпажем кружляє ворожий дрон, який спрямовує удари артилерії.

Сюда, сюда. Давайте. Жужить над нами. Всьо, бабах. Є.

Проте поліцейським вдається доправити людей у безпечне місце цілими й неушкодженими

Евакуація із Красногорівки відбувається в дуже тяжких умовах із ризиком для життя. Утім, щодня з понівеченого міста “Білі Янголи” рятують десятки людей. Поліція закликає жителів прифронтових населених пунктів виїжджати. Адже нині – це єдиний спосіб зберегти власні життя.

Previous post Військові Росії вбивають після війни в Україні — Верстка порахувала кількість злочинів
Next post На якому напрямі фронту найбільше втрат у Росії | новини України