на військовому аеродромі і НПЗ у Краснодарському краї РФ лунали вибухи – джерело

У ніч проти суботи, 27 квітня, стались вибухи на військовому аеродромі «Кущевск», а також на Ільському та Слов’янському НПЗ у Краснодарському краї Росії. За даними джерел, «бавовна» відбулась на цих об’єктах завдяки дронам СБУ.

В атаці на військовий аеродром Служба безпеки України підтримала Сили оборони і діяла спільно з ними, кажуть поінформовані джерела. Там розміщувалися десятки військових літаків, РЛС та засоби РЕБ. Окрім того, БПлА СБУ ударили по ректифікаційних та атмосферних колонам Ільського та Слов’янського НПЗ. Це – «ключові технологічні об’єкти заводів».

Після влучань на аеродромі та НПЗ почалися пожежі та евакуація персоналу, каже джерело.

«СБУ продовжує ефективно відпрацьовувати по військових та інфраструктурних об’єктах в тилу ворога, знижуючи потенціал Росії для ведення війни. В країни-терориста «бавовна» палає і буде палати», – зазначило поінформоване джерело.

Раніше влада Смоленської області Росії заявила про пожежу на об’єктах паливно-енергетичного комплексу після атаки безпілотника в області.

Впродовж останніх місяців почастішали атаки безпілотників на нафтопереробні заводи Росії. Київ підтвердив причетність до частини з них. Ці ​удари, ймовірно, є частиною спроби зменшити постачання палива російським військовим, а також могли б скоротити доходи від експорту, які Москва використовує для фінансування війни.

Наприкінці березня стало відомо, що внаслідок атак на НПЗ у Росії виробництво бензину до кінця березня скоротилося за річними показниками на 14%, а дизельного пального – на сім відсотків.

За даними розвідки Британії, станом на 23 березня Росія втратила щонайменше 10% потужностей своєї нафтопереробної галузі через повітряні удари безпілотників. Лондон вважає, що ці удари спричиняють фінансові втрати для Росії, впливаючи на її внутрішній паливний ринок.

Previous post «‎Орки», Сталін, Христос, Чебурашка. Що означають символи російських військових з Криму на війні
Next post Сі Цзіньпін приїде до Белграду у 25-у річницю бомбардування китайського посольства