П’яна ДПТ у Броварах: яке рішення виніс суд

Два місяці під вартою без права на заставу. Такий запобіжний захід суд обрав голові Броварської районної державної адміністрації Володимиру Майбоженку. Той напередодні збив чотирьох людей на тротуарі. Серед них – дворічна дитина. Двоє постраждалих у важкому стані – в реанімації.

Чи шукав собі виправдань посадовець? Чи пояснив, чому сів за кермо п’яним? Михайло Манилюк розкаже.

У Шевченківському районному суді обрали запобіжний захід голові Райдержадміністрації Володимиру Майбоженку. Учора посадовець близько сьомої вечора дворічна дитина, її мати та двоє чоловіків опинились під колесами позашляховика, який виїхав на пішохідну зону й врізався у натовп. Двоє постраждалих в аварії досі не прийшли до свідомості. Як зʼясувалося, Володимир Майбоженко був за кермом у стані алкогольного спʼяніння. Драгер показав результат майже два з половиною проміле алкоголю, що в 11 разів вище норми. В Офісі Генпрокурора повідомили, що посадовцю вручили підозру за ч. 2 ст. 286 з позначкою 1 Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає від 3 до 8 років позбавлення волі. Прокурори просять суд обрати голові РДА Броварів запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без можливості внесення застави.

Втім сторона захисту заперечує таке покарання. А сам винуватець ДТП Володимир Майбоженко просив відправити його під домашній арешт. І готовий оплатити лікування потерпілим.

Вислухавши сторону обвинувачення та захисту суддя відправилася у нарадчу кімнату. І винесла вирок Майбоженку — тримання під вартою 59 діб до 24 червня без права внести заставу. Рішення суду може бути оскаржене.

Previous post Заборонена гуманітарка: чому не можна використати автобуси в Одесі
Next post Ілля Ковтун виграв 2 золота на чемпіонаті Європи зі спортивної гімнастики в Італії