П’яна аварія у Броварах: нові деталі від рідних потерпілих

П’яна ДТП у Броварах: наші журналісти поспілкувалися з рідними потерпілих в аварії, яку напередодні скоїв голова Броварської РДА, збивши на тротуарі 4-х людей. Нагадаю, суд обрав чоловіку запобіжний захід – два місяці під вартою без права застави. Далі розкаже Ярина Марків.

Ярина Марків кореспондентка:

Ось на цьому місці, напередодні, близько 19:00 дворічна дитина, її мати та двоє чоловіків опинились під колесами позашляховика, який виїхав на пішохідну зону ось сюди на тротуар, врізався у натовп. Як зʼясувалося, за кермом був голова райдержадміністрації Володимир Майбоженко у стані алкогольного спʼяніння.

Алкотестер показав результат у 2,31 проміле. Що в 11 разів вище норми.

Як розповідали очевидці, одну людину діставали прямо з-під коліс авто. Всі постраждалі зазнали переломів. Йдеться про 32-річну жінку з дитиною віком двох з половиною років, а також двох молодих чоловіків – 29 та 26 років. Наразі потерпілі знаходяться у броварській лікарні інтенсивного лікування.

Як повідомив голова Київській ОВА Руслан Кравченко, у дитини та матері травми середнього ступеня тяжкості: у дитини перелом плеча, рана носа і підшкірна гематома потиличної ділянки голови, у її мами: струс, переломи і травма грудної клітини.

За словами мера Броварів Ігоря Сапожко, двоє чоловіків ще перебувають у реанімації. Як виявилося, хлопці були проїздом у Броварах, їхали з Харкова до Києва. Буквально зупинилися біля магазину аби перекусити й на них наїхало авто. Про це нам розповів друг чоловіків Ігор, послухайте:

гор, друг потерпілих:

Наші товариші вийшли з магазину за шаурмою, я був на іншому світлофорі, після чого почув удар, люди почали кричати. Повернувся назад, на одному пішоході лежала дитина. Маму перекинуло туди набік. У кутку КФС. Після чого наїхав на ще 2х хлопців наших товаришів, ми з ними били разом сюди приїхали… Виходить він їх ударив у спину і переїхав. Ось тут на клумбі був один, тут ми діставали другого, бо він був під задніми колесами, люди швидко зрозуміли і почали піднімати машину.

До Броварів прибули й матері потерпілих чоловіків прибули з Харкова у Бровари. Ми поспілкувались і з ними .

Надія Олійник, мати потерпілого Андрія:

Лікарі сказали, що стан важкий, але на цей момент все вони роблять все можливе, щоб врятувати сина. Отримати він множинні поранення, прийшов до тями вночі. Тепер буде в нього дуже важка реабілітація. Перелом в нього ключиці, перелом переноситься. Струс мозку.

Марина Курилова, мати потерпілого Олексія:

Олексій виходить він великий… Потрапляє під колеса, і вона волочить його ще метрів 10. Витаскували з-під автівки – це саме він був під автівкою. Перелом зі зміщенням. Руку треба оперувати. Його поламана ключиця. Я прагну, щоб сина поставили на ноги, щоб була нормальна реабілітація, а винні були покарані.

Голова Київської ОВА Руслан Кравченко одразу після ДТП заявив що горе-можновладця Майбоженка буде звільнено. Мовляв, це єдиний правильний крок після жахливого інциденту.

А у поліції Київщини коментують: відкрито кримінальне провадження.

Яна Єрмоленко, головний спеціаліст відділу комунікації поліції Київської області:

Попередньо відомо, що водій не зупинився на забороняючий сигнал пішоходів, скоїв наїзд на пішоходів. Люди отримали травми різного ступеня тяжкості…Чоловік затриманий у порядку статті 208 КПК України та перебуває в ізоляторі тимчасового тримання. Слідчими розслідується. Санкція передбачає до 8 років.

Затриманому повідомлено про підозру. Суд обрав йому запобіжний захід – два місяці тримання під вартою без права на заставу.

Previous post Стендапери влаштували концерт для підняття духу нікопольців
Next post Боруссія Дортмунд ПСЖ — де і коли дивитись онлайн — розклад прямих трансляцій Ліги чемпіонів 1 травня