Стендапери влаштували концерт для підняття духу нікопольців

Для підняття духу цивільних в обстрілюваному Нікополі влаштували концерт стендаперів. Відбувся він в укритті. Жартували про нашу буденність. З нецензурною лексикою, як кажуть гумористи, без неї – ніяк.

Про буденність, сім’ю та шкільні роки, а ще про стосунки з коханими…

Чи не вперше за третій рік війни у Нікополі в укритті лунають жарти й сміх місцевих жителів. Попри щоденні обстріли росіян до міста приїхали стендапери зі Львова, Білої Церкви, Трускавця, а також із Хмельницького. Комік Віктор пригадує, жартує ще зі школи. Так і зрозумів, що то його покликання нести гумор. Упевнений – саме завдяки сміху можна перезавантажитись. А ще підтримати жителів прифронтових територій.

Віктор Перунський – стендап-комік із Хмельницького:

Ц цьому і суть української душі. Люди, де б вони не були чи вони під обстрілами, чи вони у глухому тилу, всі хочуть трохи комедії, щоб розрядитися, та і ми хотіли потрапити й не раз в якісь прифронтові міста, аби принести трохи людям світла, позитиву. В такі важкі дні.

Гумористи нещодавно виступали для українців за кордоном. Кажуть, саме там зрозуміли, що найбільше потрібні тут, у прифронтових містах.

Вадим Дзюнько – стендап-комік зі Львова:

Більш важлива ця підтримка, більш важливий український гумор, посміятися, трошки розслабитися у цей непростий час. Бо навіть коли ми зараз приїхали, 5 хвилин буквально перебування у Нікополі, уже… Уже, щось бабахнуло.

Відпочив і зарядився позитивними емоціями. Нікополець Євген каже, нині через постійний терор у місті – важко знайти сили для розрядки. Але стендапери дали змогу трохи посміхнутися.

Євген – житель Нікополя:

Дуже класно, емоції просто супер, дуже вдячний хлопцям, що вони приїхали в таке місце, ніхто не хоче їхати, навіть вести якусь воду, а вони просто приїхали за 1000 км виступити годину, це дуже круто.

У захваті – і Яна. Розповідає: під час виступу хлопців – постійно посміхалася. Це неабияк допомогло відволіктися від щоденних тривог.

Яна – жителька Нікополя:

Одне це дивитися в ютубі, в інстаграмі, в тік-тоці, але зовсім інше дивитись це наживо – це супер, це таке маленьке щастя для нас для всіх. Це нам допомагає не через крики, або страх, а через сміх. Це також вихід емоцій, і це дуже позитивний вихід емоцій.

Артисти у Нікополі не лише підняли настрій містянам, а й зібрали на потреби захисників. Майже 100 тисяч гривень.

Ілля Федотов – організатор заходу:

Плануємо закупити РЕБ у 41 танкову бригаду, і після цього будемо закривати інші потреби, за якими будуть звертатись інші військові.

Гумористи виступають вперше не лише в Нікополі, а й в укритті взагалі. Але обіцяють – не востаннє. Нині вони влаштували цілий тур у прифронтові міста.

Віктор Перунський – стендап-комік із Хмельницького:

Бо на то ми і є один народ, щоб один одного підтримувати, а в такий час хто б там не говорив, що гумор не на часі.

Previous post Європарламент назвав російські вибори фарсом і висловив жаль через позицію Орбана
Next post П’яна аварія у Броварах: нові деталі від рідних потерпілих