Посол США Салліван завершив роботу в Росії

Посол США в Росї Джон Салліван завершив свою роботу на посаді голови американської дипмісії в Росії і в неділю виїхав з Москви, йдеться у повідомленні посольства США у Москві.

Про майбутнє завершення роботи посла США в Росії та його від’їзд раніше не повідомлялося.

Як йдеться у повідомленні на сайті посольства, після від’їзду Джон Салліван завершить сорокарічну кар’єру на державній службі. Обов’язки повіреного у справах США у Москві виконуватиме Елізабет Руд, як йдеться у повідомленні, – «до прибуття наступника посла Саллівана».

Джон Салліван був призначений послом США в Росії в грудні 2019 року, ще за президента Дональда Трампа, і залишився на посаді після обрання президентом Джо Байдена. У квітні минулого року, після загострення відносин США та Росії, він на деякий час виїхав з Москви (російського посла раніше було відкликано для консультацій з Вашингтона), однак у червні, після зустрічі президентів двох країн у Женеві, повернувся.

Після початку російського повномасштабного вторгнення в Україну Саллівана не відкликали з Москви – він продовжував виконувати свої обов’язки посла у Росії.

Штат посольства США скоротився з 1200 осіб у 2017 році до приблизно 130 осіб, половину з яких складають морські піхотинці та співробітники служби охорони. У лютому Москва наказала вислати заступника Джона Саллівана.

У травні минулого року уряд Росії вніс США до списку «недружніх країн» та заборонив американському диппредставництву наймати на роботу російських громадян.

Previous post На Київщині триває ліквідація двох осередків торф’яних пожеж, повітря у Києві – в нормі
Next post ЗСУ не дали військам РФ просунутися біля низки населених пунктів на Донбасі – Генштаб

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *