Корпоративні права компаній з орбіти покійного депутата Ковальова передали в управління державі – ДБР

Корпоративні права компаній з орбіти колишнього «слуги народу» Олексія Ковальова передали в управління державі. Про це повідомляє Державне бюро розслідувань.

«Судом накладено арешт та передано в управління АРМА додатково встановлені корпоративні права юридичних осіб, які опосередковано належать народному депутату Олексію Ковальову. Ці приватні товариства входять до групи компаній «4 канал», – зазначають у ДБР.

Олексій Ковальов був обраний народним депутатом у 2019 році як мажоритарник на одному з округів Херсонської області. У парламенті він входив до фракції «Слуга народу» і був членом комітету з питань фінансів, податкової і митної політики.

Після початку широкомасштабної війни він поїхав на окуповану російськими військами територію Херсонської області. У коментарі «Схемам» (Радіо Свобода) Ковальов заявив, що зробив це через виборців і власний бізнес, а також наголосив, «не зраджував інтересів держави» і «в будь-який момент може повернутися та надати будь-які пояснення будь-якому правоохоронному органу».

Пізніше Ковальова виключили із парламентської фракції «Слуга народу».

8 червня Державне бюро розслідувань повідомило, що ще у квітні генеральна прокурорка порушила кримінальне провадження щодо народного депутата Олексія Ковальова.

22 червня Євген Шевченко, відомий як «агент НАБУ», повідомив, що Ковальов нібито «загинув» у результаті вибуху автомобіля на окупованій території Херсонщини. Дещо пізніше Ковальов у коментарі російським ЗМІ підтвердив замах на себе та назвав це «диверсією спецслужб України».

На початку липня Олексій Ковальов обійняв посаду «заступника голови» у так званому «уряді» окупованої російськими військами частини Херсонської області.

29 серпня мер Олешків Євген Рищук повідомив, що Ковальов убитий. Пізніше це підтвердив Слідчий комітет Росії.

Previous post Сербія планує купити безпілотники Bayraktar
Next post Зеленський обговорив із Шольцем фінанси та оборону

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *