Правозахисники повідомляють про понад 800 затриманих на протестах проти мобілізації в Росії

Станом на 25 вересня щонайменше 833 людини затримала російська поліція в 36 містах на тлі відновлення напередодні протестів у Росії проти мобілізації для участі у війні проти України. Дані наводить правозахисний портал «ОВД-Инфо».

За повідомленням, майже 400 осіб затримали в Москві.

Правозахисна група, яка спостерігає за політичними арештами і затриманнями в Росії, заявила, що дехто із затриманих – неповнолітні.

Читайте також – ISW: оголошена Путіним «часткова мобілізація» суттєво не вплине на хід війни в найближчі місяці

Протести почалися через кілька годин після того, як президент Росії Володимир Путін 21 вересня оголосив про часткову військову мобілізацію, яка має на меті підтримати російські сили, які воюють в Україні. Під час перших протестів затримали понад 1300 людей, декому вручали повістки.

Після оголошеної в Росії мобілізації 21 вересня росіяни почали масово скуповувати квитки за кордон, а також намагатися виїхати з країни наземним транспортом. Кілометрові затори сформувалися на кордоні з Казахстаном, Монголією і Грузією.

У деяких регіонах мобілізація відбувається в екстреному порядку на тлі паніки місцевого населення. Російська влада заявила про намір мобілізувати 300 тисяч резервістів, але за повідомленнями ЗМІ, реальна цифра може перевищити мільйон людей.

Previous post голова судової влади заявив про намір діяти «без поблажливості» на тлі зростання числа загиблих
Next post РФ направляє мобілізованих відразу на лінію зіткнення – ЗСУ

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *