Міноборони Білорусі повідомляє про раптову перевірку військової частини біля Мінська

У Білорусі почалася раптова перевірка бойової готовності військової частини в селищі Мачулищі в Мінському районі – про це йдеться в повідомленні міністерства оборони країни.

«Сьогодні у відповідності до Плану підготовки ВПС і військ ППО почалася раптова перевірка бойової і мобілізаційної готовності військової частини 06752, яка триватиме протягом місяця», – заявило відомство.

В рамках перевірки білоруські військові планують відпрацювати питання, зокрема, «призову і відновлення навичок військовозобов’язаних, зняття зі зберігання військової й спеціальної техніки з метою перевірки її боєготовності».

Читайте також: Через мобілізацію пʼятьох росіян зняли з потяга на кордоні з Білоруссю – ЗМІ

Цього ж дня Міноборони Білорусі повідомило про зустріч своїх представників із представниками Міноборони Росії в Москві, де обговорили «найбільш актуальні питання білорусько-російської взаємодії у військовій сфері».

Олександр Лукашенко 23 вересня заявив, що в Білорусі не буде мобілізації.

21 вересня у Радбезі Білорусі говорили, що потреби в мобілізації немає, оскільки війська готові дати відсіч «складом мирного часу».

Водночас у Білорусі продовжили військові навчання до 24 вересня. Про це пише моніторингова група «Беларускі Гаюн», посилаючись на графік проведення навчань на білоруських полігонах.

Previous post РФ хоче занурити світ у хаос. ЗМІ про Nord Stream
Next post КНДР запустила балістичну ракету – Korrespondent.net

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *