Канаді запропоновано очолити глобальні зусилля із розмінування України – Зеленський

Україна запропонувала Канаді стати лідером в глобальних зусиллях із очищення української землі від російських мін і снарядів, заявив у вечірньому відеозверненні президент Володимир Зеленський.

Він зазначив, що Канада має відповідні технології і гуманітарні амбіції.

«Запропонував прем’єр-міністрові Трюдо стати лідером в глобальних зусиллях для очищення нашої землі від російських мін і снарядів. Через російську війну українська земля є однією з найбільш забруднених мінами у світі. І хоча у світі є схожі приклади масштабного забруднення, ми маємо зробити те, що не робили досі інші. Ми маємо створити прецедент швидкого і масштабного розмінування і не залишити цю проблему на десятиліття. Я дякую Канаді за готовність нам допомагати», – сказав Зеленський.

Офіс президента у релізі щодо вечірньої телефонної розмови Володимира Зеленського і Джастіна Трюдо згадував, що президент, серед іншого, просив канадського прем’єра надати спеціалізовані автомобілі для розмінування деокупованих територій.

На початку вересня Держслужба з надзвичайних ситуацій повідомляла, що від початку вторгнення РФ майже половину території України забруднено мінами. Найчастіше піротехніки працювали на Харківщині, Київщині, Чернігівщині, Миколаївщині та Сумщині.

Previous post США нададуть Україні ще 18 HIMARS і системи для протидії дронам
Next post Пентагон підтвердив нову допомогу Україні

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *