Успіхи республіканців на виборах у США і заява Росії про вихід із Херсона: про що це каже?

  • Республіканці перемагають: проміжні вибори у США

У США закінчується підрахунок голосів на виборах до Конгресу.

Під час цих виборів обирають законодавців до Сенату – 35 зі 100 сенаторів, Палату представників в повному складі, а також губернаторів.

Ці вибори називають проміжними, адже вони проводяться в середині президентського строку.

За попередніми даними, Республіканська партія отримає більшість у Палаті представників, а за Сенат йде боротьба.

Є побоювання, що під керуванням республіканців Конгрес може обмежити підтримку України у її намаганні відбити широкомасштабну агресію Росії.

  • Росія заявила, що пішла з Херсона і закликає до переговорів

У міській владі Херсона з обережністю ставляться до заяв військового командування Росії про відведення окупаційного контингенту на лівий берег Дніпра, повідомляє 9 листопада херсонське видання «Мост».

Українська сторона не бачить ознак виведення російських військ із Херсона і правого берега Дніпра в Херсонській області. Про це ввечері 9 листопада заявив радник голови Офісу президента України Михайло Подоляк.

«Дії говорять гучніше за слова. Україна не бачить ознак того, що Росія залишає Херсон без бою. У місті зберігається значна частина російського угруповання, в регіон стягуються додаткові резерви. Україна звільняє території, спираючись на дані розвідки, а не зрежисовані телевізійні заяви», – написав Подоляк у твітері.

«Заява МЗС Росії – чергова димова завіса. Російські посадовці починають згадувати про перемовини кожного разу, коли російські війська зазнають поразки на полі бою», – зазначив речник МЗС України Олег Ніколенко у фейсбуці.

Про ці головні теми дивіться у програмі Свобода Live

Previous post Росія втручалась в американські вибори, щоб отримати Україну – NYT
Next post Росія повторила умову для мирних переговорів з Україною

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *