Зеленський привітав українців з Різдвом – у промові згадав про перемогу, козаків і чортів

Президент України Володимир Зеленський привітав українців з Різдвом Христовим, яке сьогодні починають святкувати християни за юліанським календарем.

«Це свято злагоди та єднання сім’ї. А всі ми разом – велика українська родина. І хоч би де ми перебували зараз – удома, на роботі, в окопі, в дорозі, в Україні чи за кордоном, – наша родина єдина як ніколи. У своїй мужності, незламності, взаємоповазі та взаємодопомозі. Єдина у своїй вірі в єдину перемогу», – сказав Зеленський у своєму зверненні.

Він каже, що кожен українець наближає її щодня, захищаючи свою землю, свою культуру, свої традиції та свою віру.

«Як це робили наші предки козаки – захисники віри й церкви Христової. І так, як це робили всі їхні нащадки та продовжувачі традицій нашого війська й нашого народу… Сьогодні духи наших предків допомагають нам кожного дня. Бити тих, хто прийшов на нашу землю. Ми живемо в особливі часи. І всі наші свята – особливі. На свята не можна вдягати темний або старий, поношений одяг, аби біда не приходила в дім. Але біда прийшла в наш дім 24 лютого 2022 року, тож із того часу ми не в білих одежах і б’ємось із чорними силами», – розповів президент України.

«У святий день не можна прибирати й виносити з дому сміття, але ми б’ємося з чортами й виносимо сміття з нашого дому понад 300 днів поспіль. Заборонено шити й в’язати, але ми плетемо маскувальні сітки та шиємо бронежилети, долаючи зло. В ці дні наші предки не ходили на полювання, але ми б’ємось, аби не стати здобиччю й перемогти звіра. Це бачить Бог. Це бачить світ», – додав Зеленський.

Різдво 7 січня відзначають за юліанським календарем. Ввечері 6 січня християни проводять Святвечір.

Previous post для чого Путін оголосив «різдвяне перемир’я»?
Next post Війна РФ проти України. США запровадили санкції щодо громадян Ірану, причетних до розробки БПЛА

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *