Канада купує у США систему NASAMS, щоб передати її Україні – міністр

Міністр національної оборони Канади Аніта Ананд заявила про купівлю Оттавою в Сполучених штатів Америки системи NASAMS, щоб передати її Україні.

«Я спілкувалася з міністром оборони України Олексієм Резніковим
сьогодні вранці і прямо почув: системи протиповітряної оборони є головним пріоритетом України. Саме тому Канада купує у США передову національну зенітно-ракетну систему (NASAMS), щоб передати її Україні», – написала вона в твіттері.

За її словами, NASAMS має дуже високий показник ефективності, тому це важливий внесок в оборону України.

«Це перше надання Канадою систем ППО Україні. В умовах жорстоких авіаударів Росії по Україні ця система протиповітряної оборони допоможе захистити українські населені пункти та критичну інфраструктуру від атак безпілотників, ракет і авіації», – додала міністр Ананд.

Станом на початок січня, за даними ЗСУ, активна лінія фронту – 1500 кілометрів, українські військові продовжують стримувати противника на сухопутній ділянці протяжністю 3786 кілометрів.

Російські війська продовжують час від час завдавати ракетних ударів чи атакувати дронами тилові українські міста, зокрема столицю Київ.

Про необхідність більшої кількості сучасних систем ППО для ефективного відбиття російських ракетних атак неодноразово заявляли в Повітряних силах ЗСУ. Наразі публічно відомо, що в Україні є дві системи NASAMS і одна німецька IRIS-T.

Previous post Вночі у Києві очікується снігопад. Водіїв закликають утриматись від поїздок
Next post Світло у Києві можуть вимикати на більш тривалий період – Yasno

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *