Босфор зачинено через судно з України, яке сіло на мілину

Суховантаж, який прямував з України до Туреччини, сів на мілину в Босфорській протоці. Наразі протока тимчасово закрита для руху суден, повідомляє Головне управління берегової охорони Туреччини.

Наші рятувальні катери та буксири оперативно спрямовані до 142-метрового судна МКК-1, яке сіло на мілину в Умур’єрі (стамбульський район Сарієр) під час прямування з України до Стамбула. Протока Босфор тимчасово зачинена для руху суден.

За даними Адміністрації морських портів України, 15 січня з портів Великої Одеси вийшли 11 суден з 313,5 тисяч тонн агропродукції. Одразу три балкери прямують до країн Африки:

  • балкер LADY LITEL з 31 тис. тонн пшениці – для Лівії;
  • балкер EAST WIND 1 з 25 тисячами тонн – для Тунісу;
  • балкер LADY HATICE з 11 тисячами тонн продовольства – для Марокко.

Порт “Чорноморськ” пришвартував балкер ANTHEIA, який зафрахтовано Всесвітньою продовольчою програмою ООН для доставки української пшениці до Афганістану.

Наразі в портах Великої Одеси під обробкою 17 суден. На них завантажують 519 тисяч тонн української агропродукції. “Ззерновим коридором” рухаються 5 суден під завантаження. В Босфорі на інспекцію Спільного координаційного центру очікують 104 судна.

З 1 серпня з портів Великої Одеси вийшли 644 судна, які експортували 17,3 млн тонн продовольства.

Босфор зачинено через судно з України, яке сіло на мілину

Previous post Помер Уолтер Каннінгем – останній астронавт місії “Аполлон-7”
Next post “Ракетный удар был прямой. Никакого ПВО”: мер Дніпра різко відповів Арестовичу