Чехія передала Україні військової допомоги на 3 мільярди крон

Чехія – одна з «найактивніших» країн у тому, що стосується постачання зброї Україні. Про це повідомив президент країни Мілош Земан у інтерв’ю Радіо Свобода.

«Коли йдеться про допомогу у формі постачання Україні зброї, Чехія належить до найактивніших. Україні ми передали вже матеріалу вартістю більш ніж 3 мільярди чеських корон (понад 130,37 мільйона доларів США – ред.). Також ви, мабуть, зауважили, що стосовно принципового підходу до України ми маємо з прем’єром (голова уряду Чехії – Петр Фіала – ред.) і його урядом абсолютне порозуміння, що особливо важливо у хвилини кризи», – сказав він.

Читайте також: Стефанчук запросив Шольца до України і закликав Німеччину надати важку зброю

Водночас Земан зазначив, що країни НАТО не можуть постачати Україні деякі види зброї:

«Сполучені Штати, наприклад, постійно відмовляються надсилати зброю, якою було б можна атакувати Росію, зараз востаннє, наприклад, це реактивні системи залпового вогню чи бойові літаки. Звичайно, я розумію й цю логіку. Тож підсумовую: гадаю, що зброя для України – конче необхідна, так, але конче необхідна з долею здорового глузду».

Міністр оборони Чехії Яна Чорнохова 29 травня повідомила, що Прага має намір незабаром доставити Києву озброєння на суму від 26 мільйонів до 30 мільйонів доларів.

Previous post Росія заборонила в’їзд 41 громадянину Канади, в тому числі – членам Світового конгресу українців
Next post ЄС запровадив санкції проти Москви і Мінська. У списку – засновник «Яндекса», Кабаєва і голова ЦВК Білорусі

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *