Мінкульт засудив рішення Lionsgate випустити у прокат у Росії фільм “Джон Вік 4” – новини України, Політика

Міністерство культури засудило рішення канадсько-американської медіакомпанії Lionsgate випустити фільм “Джон Вік 4” до офіційного російського прокату. Про це повідомляє прес-служба міністерства.

Рік тому у відповідь на неспровоковане повномасштабне військове вторгнення РФ в Україну світові кінокомпанії – Disney, Sony, Warner Bros., Universal, Paramount – скасували усі свої прем’єри фільмів у країні-терористі, нагадали у Мінкульті. Серед фільмів, що відмовилися від прокату, в Росії була і Lionsgate.

Проте тиждень тому, незважаючи на війну і спільний світовий бойкот, стрічка “Джон Вік 4” з Кіану Рівзом у головній ролі подолала “культурну завісу” і офіційно з’явилася в російських кінотеатрах, зазначили у відомстві.

Керівництво відповідальної за франшизу фільму Lionsgate Motion Picture пояснило вихід стрічки до російського прокату “попередніми контрактами та зобов’язаннями, які потрібно було виконати”.

“Міністерство культури та інформаційної політики України рішуче засуджує рішення Lionsgate випустити стрічку “Джон Вік 4″ в офіційний російський прокат. Цілком неприпустимо вести подвійну політику: заявляти про зупинення бізнесу з Росією та одночасно виконувати існуючі контракти з росіянами, навіть якщо вони були укладені раніше” , – йдеться у заяві.

Мінкульт зазначив, що всі отримані від офіційних прем’єр у РФ кошти “майже напевно підуть на ракетний обстріл мирних українських міст і продовження російського терору проти українців”.

Читайте також: Російський режисер планує зняти фільм про дітей з Бахмута

Вадим Ребрина

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею та натисніть Ctrl+Enter.

Previous post Жителя Харкова підозрюють у підтримці російської агресії
Next post МВФ офіційно виділив Україні $15,6 млрд підтримки. Зеленський подякував Фонду за “важливу допомогу в боротьбі з агресією РФ”