Лубінець про політику Росії щодо викрадених українських дітей: Цинізм – новини України, Політика

Уповноважений Верховної Ради з прав людини Дмитро Лубинець розповів, що РФ фабрикує судові справи, щоби не повертати депортованих українських дітей, і закликав ООН втрутитися. Про це він сказав в ефірі телемарафону “Єдині новини”.

Він зазначив, що росіяни спеціально порушують судові справи, щоби не повертати викрадених дітей.

“Тільки вдумайтеся, цинізм: мама в Україні розшукує дитину, і, знаючи це, росіяни вигадують якусь судову справу тільки для того, щоб не віддати українську дівчинку. Щоб це не був приклад того, що все ж таки ми можемо забирати українських дітей” , – сказав він.

Лубинець зазначив, що Україна хоче від ООН не просто “реакції-обговорення, глибокого занепокоєння, дипломатичної підтримки”, а створення дієвого механізму повернення українських дітей додому.

“Це якась місія, яка їде і фізично забирає наших українських дітей. Якщо в Росії її не допускають, тоді, напевно, настав давно порушувати питання виключення РФ як мінімум із радбезу ООН, максимум взагалі з лав цієї організації”, – сказав омбудсмен.

Під час прес-конференції 28 квітня президент Зеленський заявив, що у питанні повернення дітей “Україні допомагає лише Україна”.

“Скажу відверто, що з поверненням дітей поки що Україні допомагає лише Україна. Без жодних поганих меседжів. Просто це справді складно зробити. ООН, багато хто щось хоче зробити. Поки що результати слабкі”, – сказав він.

  • Україні достеменно відомі дані майже 20 000 дітей, вивезених до РФ, але, за словами Зеленського, “очевидно, що це лише частина масштабніших злочинних дій”.
  • 26 квітня 2023 року Лубинець розкритикував ООН: “вкотре стурбовані не тим”.

Читайте також: ПАРЄ визнала депортацію українських дітей до РФ геноцидом

Артем Джеріпа

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею та натисніть Ctrl+Enter.

Previous post У центрі Миколаєва чоловік підірвав гранату
Next post Єврокомісія досягла компромісу з п’ятьма країнами Євросоюзу щодо імпорту української агропродукції. ЄС підтримав продовження безмитної торгівлі з Україною