Rheinmetall готовий взяти на себе постачання Україні 250 000 снарядів калібру 155 мм – новини України, Політика

Німеччина має намір забезпечити постачання Україні не менше ніж 250 000 снарядів калібру 155 мм. Ці плани обговорювалися на нараді керівників німецьких компаній, які виробляють озброєння, повідомляє Frankfurter Allgemeine Zeitung.

Видання пише, що виконання обіцянки Євросоюзу передати Україні мільйон снарядів поки що залишається під питанням, на що прямо вказував глава МЗС Дмитро Кулеба. Крім нього, відставання з постачанням різко критикував голова дипломатії Євросоюзу Жозеп Боррель.

Повільність у постачанні боєприпасів країни ЄС пояснюють тим, що раніше зроблені запаси вже майже повністю передані Україні, а на складах залишився практично статутний мінімум снарядів, необхідний для оборони. Єдиним варіантом виконати дану Україні обіцянку залишається запуск виробництва снарядів.

Журналісти FAZ поговорили із представником концерну Rheinmetall, який повідомив, що компанія готова випустити для України чверть обіцяного обсягу снарядів калібру 155 мм – 250 000 штук.

Загалом Rheinmetall може виробляти до 450 000 снарядів на рік, у тому числі 350 000 безпосередньо на європейських потужностях. Надалі концерн готовий значно розширити виробництво – до 600 тисяч снарядів на рік.

20 квітня Кулеба висловив розчарування, що знакова угода, укладена минулого місяця для країн ЄС про спільну закупівлю артилерійських снарядів для Києва, досі не реалізована.

24 квітня Боррель запевнив, що Євросоюз завершить розробку плану закупівлі боєприпасів для України найближчими днями.

ДОВІДКА. 20 березня 2023 року Європейський Союз погодив план закупівлі боєприпасів для України на 2 млрд. євро.

12 квітня польська агенція PAP з посиланням на високопоставлене джерело в ЄС повідомила, що Франція блокує одноголосне рішення Євросоюзу щодо фінансування постачання боєприпасів для України.

19 квітня стало відомо, що Франція та Польща “сварилися” через те, що посли не змогли погодити порядок виконання спільних контрактів ЄС щодо закупівлі боєприпасів для України.

Сергій Бережний

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею та натисніть Ctrl+Enter.

Previous post ???? Генпрокурор Андрій Костін та Генпрокурор Болгарії Іван Гешев підписали Мемора…
Next post Зараз, коли Росія намагається заблокувати постачання агропродукції на світовий ринок, точно не час робити щось схоже