???? Генпрокурор Андрій Костін та Генпрокурор Болгарії Іван Гешев підписали Мемора…

Генпрокурор Андрій Костін та Генпрокурор Болгарії Іван Гешев підписали Меморандум про співробітництво між відомствами

▫️Генеральний прокурор Андрій Костін провів зустріч з Генеральним прокурором Республіки Болгарія Іваном Гешевом.

▫️Андрій Костін висловив вдячність Болгарії за підтримку резолюцій Генасамблеї ООН, пов’язаних з агресивною війною росії. В них засуджується незаконна анексія чотирьох регіонів України, а також напади на цивільних осіб і об’єкти.

???? Як Генпрокурор, я особливо ціную передачу минулого року Болгарією звернення щодо ситуації в Україні до МКС, – додав він.

▫️Генеральні прокурори підписали Меморандум про взаєморозуміння та співпрацю між Офісом Генерального прокурора та Прокуратурою Республіки Болгарія.

???? Прокуратури України та Болгарії активізують спільну роботу для притягнення до відповідальності рф та її поплічників за міжнародні злочини. Ми зобов’язуємося співпрацювати та надавати одне одному всебічну підтримку у кримінальних провадженнях, пов’язаних з міжнародними злочинами росії. Зокрема, злочинами проти людяності, воєнними злочинами, злочинами агресії та геноциду, – наголосив Андрій Костін.

▫️Іван Гешев подякував Андрію Костіну та запевнив, що українська прокуратура завжди може розраховувати на плідний діалог з болгарськими колегами.

▫️Меморандум сприятиме підвищенню ефективності співпраці та взаємодопомоги у розслідуванні та судовому переслідуванні тяжких міжнародних злочинів, вчинених росією в Україні.

▫️В рамках його роботи сторони зобов’язалися:

☑️Обмінюватися всіма наявними доказами та матеріалами, необхідними для судових процесів.

☑️ Якнайшвидше виконувати запити про взаємну правову допомогу.

☑️Забезпечувати притягнення до відповідальності осіб, підозрюваних у скоєнні злочинів, пов’язаних з російською агресією, на території держави, яка має юрисдикцію щодо відповідного злочину.

☑️Болгарська сторона на запит України збиратиме свідчення українців, які перебувають на території Болгарії.

Previous post Зупинити терор і врятувати людей можна лише зброєю, – Зеленський
Next post Rheinmetall готовий взяти на себе постачання Україні 250 000 снарядів калібру 155 мм – новини України, Політика