Комбат Ролло про роботу 3 ОШБр під Бахмутом: Інфільтрація, знищення та штурми – новини України, Політика

Третя окрема штурмова бригада під час штурмових дій застосовує інфільтрацію – проходження повз оборонні порядки супротивника та знищення його логістики. Самі штурмові дії бригади складаються із багатьох елементів, розповів Петро “Ролло” Горбатенко, командир 1 штурмового батальйону 3 ОШБр в інтерв’ю LIGA.net.

За словами Ролло, бригада призначена для штурмових дій, а отже, її бійці застосовують більше тактичних прийомів: “Не лише відомих”.

Основною перевагою в цьому сенсі він називає навички бійців, використання інтелекту та поєднання різних форм ведення бою.

Він зазначив, що в статуті немає поняття штурмових загонів, а тактика бригади включає безліч складових.

У тактику бригади входить поєднання з безпілотниками, підтримкою артилерії, бронетехніки та використання спеціальних засобів у особливих умовах. Зокрема, при виконанні завдань уночі, взимку, у лісосмугах та населених пунктах.

Читайте також: “Відвага заразна”. Три дні з 3 штурмовою бригадою, яка воює під Бахмутом: фото, відео

Крім маневрів охоплення, догляду та обходу, в бригаді використовують і інфільтрацію – просочування невеликих груп повз оборону противника.

“Інфільтрація – це невеликі штурмові групи, які просочуються повз бойові порядки противника. Здійснюють у нього безлад або перерізають логістику, поки інші підрозділи знищують і штурмують”, – пояснив Ролло.

Він зазначив, що у бригаді постійно ведеться робота над собою.

“Куди не переїжджаємо – створюємо стрільбища та тактичні поля. Люди власним коштом купують паливо, якщо не вистачає, щоб відпрацювати маневри на техніці. Знаходять боєкомплекти”, – сказав Ролло.

Він зазначив, що від тренувань залежить не “твоя крутість, а життя особового складу”.

“Ніколи не зупинятись у розвитку. Це як похила дошка: можна котитися вниз або дряпатися вперед. Але просто зупинитися – ні. Зупинився – смерть”, – підсумував він.

  • 30 травня з’явилося відео успішного штурму бійцями 3 ОШБр разом із бронетехнікою позицій окупантів під Бахмутом.
  • 9 червня у бригаді показали відео, як влаштували розгром російської 72 мотострілецької бригади під Бахмутом.
  • 16 червня командувач Сухопутних військ Сирський повідомив, що українські сили продовжують вести наступальні дії на Бахмутському напрямку, проте ворог чинить “відчайдушний опір”.

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею та натисніть Ctrl+Enter.

Previous post ???? Андрій Костін показав делегаціям країн Африки місця російських злочинів у Буч…
Next post Максим Бурдусь — уболівальник Динамо загинув на війні України з росією