“Україна має право на забезпечення своєї безпеки”

Україна має право на обсічення своєї безпеки, але лише за забезпечення безпеки Росії, заявив Володимир Путін, коментуючи підсумки саміту НАТО у Вільнюсі в інтерв’ю кореспонденту ВДТРК Павлу Зарубіну.

“Будь-яка країна має право обирати той спосіб досягнення своєї безпеки, який вважає для себе правильним, – цитує витяги з інтерв’ю Путіна видання “Медуза”. – Є лише одне обмеження. Воно пов’язане з тим, що, досягаючи безпеки однієї країни, не повинні створюватися загрози для іншої. Тому ми виходимо з розуміння, що цей принцип, який багаторазово був продекларований у різних міжнародних документах, буде враховуватись. А Україна, звісно, ​​має право на забезпечення своєї безпеки”.

У лютому минулого року, пояснюючи причини початку так званої спеціальної військової операції, Володимир Путін як одна з цих причин називав можливе членство України в НАТО. В інтерв’ю кореспонденту ВДТРК він ще раз заявив про це, проте додав, що “не проти такого обговорення”.

“Для нас немає нічого незвичайного в тому, що на саміті було продекларовано і НАТО, і участь у “сімці”. Ми не проти такого обговорення. Але ще раз повторю – за обов’язкової умови забезпечення безпеки Росії”, – сказав російський президент.

  • У середу за підсумками дводенного саміту НАТО у Вільнюсі країни “Великої сімки” ухвалили заяву про гарантії безпеки для України. Вони полягають у регулярних поставках українським військам сучасної зброї, надання фінансової допомоги та створенню певних сил, які будуть здатні “захистити Україну зараз і стримувати російську агресію в майбутньому”. Однак ні гарантії, ні приблизні терміни щодо можливого вступу України до НАТО не були озвучені.
Previous post Російські війська знову обстріляли місто Оріхів на Запоріжжі: в якому стані постраждалі
Next post Людмила Кіченок у парі з Мате Павичем виграла Вімблдон 2023 у міксті